Артишоки з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжне, кремове, повітряне блюдо виходить. Пряний сирний смак в поєднанні з м'якими артишоками - просто ідеальне поєднання для романтичного вечора або для великої дружної компанії.
Багато людей задаються питанням, як приготувати артишоки з сиром. Насправді це не дуже складно, якщо слідувати перевіреного рецепту. Приготуйте це смачна страва для своєї родини і гостей, вони обов'язково оцінять ваші старання.
- Сир вершковий - 150 грам
- Майонез - 50 грам
- Пармезан - 150 грам
- Сир м'який - 150 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Моцарелла - 100 грам
- Часник - 1 зубчик
- Базилік - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Артишок - 1 штука
- Шпинат - 1 пучок
Артишок vиmoyte, почистіть і відваріть в підкисленою лимонним соком воді до повної готовності. Це займе хвилин сорок. Потім наріжте його на невеликі кубики.
З банки з моцарелою злийте рідину. Натріть сир на дрібній тертці і покладіть в окрему піалу.
У цю ж піалу натріть твердий сир і додайте м'який. Також додайте пропущений через прес часник, сіль, спеції і максимально ретельно все перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
Подрібніть шпинат. Якщо ви використовуєте заморожену зелень, то попередньо дайте їй розтанути. Додайте шпинат і артишоки до отриманої суміші в піалках.
Змастіть форму для запікання вершковим маслом. Викладіть суміш інгредієнтів на неї, рівномірно розподіліть. Зверху присипте тертим твердим сиром. Запікайте в духовці сорок хвилин при температурі сто вісімдесят градусів.