Рецепт Смажені на грилі артишоки фото

Смажені на грилі артишоки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Артишок
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю

Смажені на грилі артишоки смачні самі по собі, але особливо вони гарні з соусом для занурення.

Артишоки не тільки смачні, але і корисні. У артишоках містяться рослинні білки і вуглеводи, вітаміни А, Е, З, До, вітаміни групи В, мінерали (калій, натрій, фосфор, магній, кальцій) і мікроелементи (залоз, марганцем, мідь, цинк, селен). Артишок malokaloriynи (всього 50 кілокалорія 100 г), тому це справжня знахідка для тих, хто стежить за своєю вагою. Страви з артишоку корисні людям з підвищеною кислотністю шлункового соку.

  • Часнику - 8 зубчиків
  • Артишок - 4 штуки
  • Сіль і перець - За смаком
  • Лимон - 1 штука
  • Оливкового масла - 2 Ст. Ложки
смажені на грилі артишоки - фото крок 1
1. Розігріти дворівневий вогонь, де одна сторона гриля спекотніше, ніж інша. Очистити зубчики часнику і розчавити їх. Розрізати лимон на 4 частини. Відірвати чотирьох шматка алюмінієвої фольги розміром 30 см. Помістити по два зубчики часнику в центр кожного квадрата фольги.
смажені на грилі артишоки - фото крок 2
2. Підрізати стебло у артишоку, зрізати зовнішні грубі листя. Розрізати артишок навпіл і вирізати м'ясисту рожеву серцевину. Повторити з рештою артишоками. Помістити один артишок на квадрат фольги, посолити, поперчити, видавити сік з однієї четвертинки лимона зверху і полити 1½ чайної ложки оливкової олії. Обернути артишок фольгою. Повторити з рештою трьома артишоками.
смажені на грилі артишоки - фото крок 3
3. Помістити артишоки в фользі на менш жарку сторону гриля і готувати, перевертаючи час від часу, протягом 25-30 хвилин, поки центр артишоків не буде готовий. Дістати артишоки з фольги і викласти зрізом вниз на саму жарку сторону гриля. Смажити близько 2 хвилин, поки артишоки НЕ потемніють. Відразу ж подавати з соусом для занурення при бажанні.

Схожі рецепти