Смажені на грилі артишоки
(покроковий рецепт з фото)
Смажені на грилі артишоки смачні самі по собі, але особливо вони гарні з соусом для занурення.
Артишоки не тільки смачні, але і корисні. У артишоках містяться рослинні білки і вуглеводи, вітаміни А, Е, З, До, вітаміни групи В, мінерали (калій, натрій, фосфор, магній, кальцій) і мікроелементи (залоз, марганцем, мідь, цинк, селен). Артишок malokaloriynи (всього 50 кілокалорія 100 г), тому це справжня знахідка для тих, хто стежить за своєю вагою. Страви з артишоку корисні людям з підвищеною кислотністю шлункового соку.
- Часнику - 8 зубчиків
- Артишок - 4 штуки
- Сіль і перець - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Оливкового масла - 2 Ст. Ложки
1. Розігріти дворівневий вогонь, де одна сторона гриля спекотніше, ніж інша. Очистити зубчики часнику і розчавити їх. Розрізати лимон на 4 частини. Відірвати чотирьох шматка алюмінієвої фольги розміром 30 см. Помістити по два зубчики часнику в центр кожного квадрата фольги.
2. Підрізати стебло у артишоку, зрізати зовнішні грубі листя. Розрізати артишок навпіл і вирізати м'ясисту рожеву серцевину. Повторити з рештою артишоками. Помістити один артишок на квадрат фольги, посолити, поперчити, видавити сік з однієї четвертинки лимона зверху і полити 1½ чайної ложки оливкової олії. Обернути артишок фольгою. Повторити з рештою трьома артишоками.
3. Помістити артишоки в фользі на менш жарку сторону гриля і готувати, перевертаючи час від часу, протягом 25-30 хвилин, поки центр артишоків не буде готовий. Дістати артишоки з фольги і викласти зрізом вниз на саму жарку сторону гриля. Смажити близько 2 хвилин, поки артишоки НЕ потемніють. Відразу ж подавати з соусом для занурення при бажанні.