Артишоки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Мій перший рецепт, по якому я приготувала артишоки, був саме цей, яким охоче ділюся з вами. Артишоки в духовці подаються з соусом з натурального йогурту. Читайте рецепт і все дізнаєтеся
Артишоки в духовці набувають незвичайний смак. На мою думку, вони набагато смачніше варених і корисніше. Так як при варінні багато корисних речовин просто випаровуються з овочів, в той час як при запіканні, особливо в фользі, вони залишаються. Смачні та м'які артишоку відмінно поєднуються з тим діпом, рецепт якого я розповім вам нижче. Пробуйте і не бійтеся! розповідаю, як запікати артишоки в духовці.
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Натуральний йогурт - 125 мілілітрів
- Майонез - 1 Чайна ложка
- Часник - 2 зубчики
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Перець - 1 щіпка
- Артишок - 2 штуки
Відріжте у артишоку ніжку під саму підставу.
Відріжте верхівку артишоку. І трохи розсуньте листочки.
Приготуйте листи фольги для запікання. Покладіть на середину листа шматочок лимона. І на нього підставою "поставте" артишок.
Видавіть в м'якоть артишоку сік лимона.
Загорніть артишок в фольгу для випікання і запікайте при температурі 180 градусів близько години.
Тепер зробимо соус до артишоку. Змішайте натуральний йогурт, майонез, роздавлений часник, соєвий соус і оливкове масло. Додати сіль, поперчіть за смаком.
У вас вийде ось такий дип:)
Подавайте запечені артишоки з готовим діпом; )