Мариновані артишоки
(покроковий рецепт з фото)
З теплих країн привіз рецепт маринованих артишоків. Класна штука! незвичайний смак, незвичний для нашої людини вид, але дуже смачно! З них виходить відмінна закуска, пробуджує апетит.
Артишок - дуже смачні, поживні і корисні. Це низькокалорійні суцвіття, багаті вітаміном С, магнієм і клітковиною. Для їх маринування спочатку очистіть. Уявіть, що артишок - це нерозпустилися бутон, який треба "звільнити" . У артишоку ображати ніжку, потім зніміть плівку і ножем зріжте верхні пелюстки до ніжно-жовтих. Рецепт розрахований на літрову банку. У міру приготування. Корегуйте кількість інгредієнтів "на око" .
Тепер можна приступати до маринування артишоків.
1. Розріжте артишоки на дві частини і відразу ж опустіть в каструлю з водою, в яку доданий сік лимона. Razrezannиe артишок темніє, як яблука, тому-то і потрібен лимон. Залиште їх в каструлі з лимоном на деякий час.
2. Поки артишоки мокнуть в лимонній воді, доведіть до кипіння воду c оцтом. Коли вода закипить, додайте в неї лавровий лист, сіль, перець, гвоздику, чилі, часник.
3. У маринад зі спеціями викладаємо артишоки, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні протягом 5 хвилин.
4. По закінченню часу варіння скидаємо артишоки на друшляк і залишаємо на час, щоб стекла вся рідина.
5. За той час, поки артишоки позбавляються від зайвої рідини, прожарюємо оливкова олія в каструлі. Викладаємо артишоки в простерилізовані сухі банки і заливаємо прожареним маслом. Щільно закриваємо стерильними кришками.
Апетитні і смачні мариновані артишоки готові!
Смачного!
- Артишок - 10 штук
- Вода - 1 літр
- Оцет столовий - 0, 5 L
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 100 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гвоздика бутонами - 2-3 штук
- Перець чилі - - За смаком
- Часник часточками - 2-3 штук
- Оливкова олія - 1 Склянка
- Лимонний сік - 5-6 Ст. Ложок
Тепер можна приступати до маринування артишоків.
1. Розріжте артишоки на дві частини і відразу ж опустіть в каструлю з водою, в яку доданий сік лимона. Razrezannиe артишок темніє, як яблука, тому-то і потрібен лимон. Залиште їх в каструлі з лимоном на деякий час.
2. Поки артишоки мокнуть в лимонній воді, доведіть до кипіння воду c оцтом. Коли вода закипить, додайте в неї лавровий лист, сіль, перець, гвоздику, чилі, часник.
3. У маринад зі спеціями викладаємо артишоки, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні протягом 5 хвилин.
4. По закінченню часу варіння скидаємо артишоки на друшляк і залишаємо на час, щоб стекла вся рідина.
5. За той час, поки артишоки позбавляються від зайвої рідини, прожарюємо оливкова олія в каструлі. Викладаємо артишоки в простерилізовані сухі банки і заливаємо прожареним маслом. Щільно закриваємо стерильними кришками.
Апетитні і смачні мариновані артишоки готові!
Смачного!