Рецепт Мариновані артишоки фото

Мариновані артишоки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Артишок
Рецепти для схуднення
На полуденок
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

З теплих країн привіз рецепт маринованих артишоків. Класна штука! незвичайний смак, незвичний для нашої людини вид, але дуже смачно! З них виходить відмінна закуска, пробуджує апетит.

Опис приготування:

Артишок - дуже смачні, поживні і корисні. Це низькокалорійні суцвіття, багаті вітаміном С, магнієм і клітковиною. Для їх маринування спочатку очистіть. Уявіть, що артишок - це нерозпустилися бутон, який треба"звільнити" . У артишоку ображати ніжку, потім зніміть плівку і ножем зріжте верхні пелюстки до ніжно-жовтих. Рецепт розрахований на літрову банку. У міру приготування. Корегуйте кількість інгредієнтів"на око" .

Тепер можна приступати до маринування артишоків.

1. Розріжте артишоки на дві частини і відразу ж опустіть в каструлю з водою, в яку доданий сік лимона. Razrezannиe артишок темніє, як яблука, тому-то і потрібен лимон. Залиште їх в каструлі з лимоном на деякий час.

2. Поки артишоки мокнуть в лимонній воді, доведіть до кипіння воду c оцтом. Коли вода закипить, додайте в неї лавровий лист, сіль, перець, гвоздику, чилі, часник.

3. У маринад зі спеціями викладаємо артишоки, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні протягом 5 хвилин.

4. По закінченню часу варіння скидаємо артишоки на друшляк і залишаємо на час, щоб стекла вся рідина.

5. За той час, поки артишоки позбавляються від зайвої рідини, прожарюємо оливкова олія в каструлі. Викладаємо артишоки в простерилізовані сухі банки і заливаємо прожареним маслом. Щільно закриваємо стерильними кришками.

Апетитні і смачні мариновані артишоки готові!

Смачного!

  • Артишок - 10 штук
  • Вода - 1 літр
  • Оцет столовий - 0, 5 L
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 100 грам
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Гвоздика бутонами - 2-3 штук
  • Перець чилі - - За смаком
  • Часник часточками - 2-3 штук
  • Оливкова олія - 1 Склянка
  • Лимонний сік - 5-6 Ст. Ложок
Артишок - дуже смачні, поживні і корисні. Це низькокалорійні суцвіття, багаті вітаміном С, магнієм і клітковиною. Для їх маринування спочатку очистіть. Уявіть, що артишок - це нерозпустилися бутон, який треба"звільнити" . У артишоку ображати ніжку, потім зніміть плівку і ножем зріжте верхні пелюстки до ніжно-жовтих. Рецепт розрахований на літрову банку. У міру приготування. Корегуйте кількість інгредієнтів"на око" .

Тепер можна приступати до маринування артишоків.

1. Розріжте артишоки на дві частини і відразу ж опустіть в каструлю з водою, в яку доданий сік лимона. Razrezannиe артишок темніє, як яблука, тому-то і потрібен лимон. Залиште їх в каструлі з лимоном на деякий час.

2. Поки артишоки мокнуть в лимонній воді, доведіть до кипіння воду c оцтом. Коли вода закипить, додайте в неї лавровий лист, сіль, перець, гвоздику, чилі, часник.

3. У маринад зі спеціями викладаємо артишоки, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні протягом 5 хвилин.

4. По закінченню часу варіння скидаємо артишоки на друшляк і залишаємо на час, щоб стекла вся рідина.

5. За той час, поки артишоки позбавляються від зайвої рідини, прожарюємо оливкова олія в каструлі. Викладаємо артишоки в простерилізовані сухі банки і заливаємо прожареним маслом. Щільно закриваємо стерильними кришками.

Апетитні і смачні мариновані артишоки готові!

Смачного!

Схожі рецепти