Голець з сиром і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Голець - не дуже поширена риба. Я готувала її вперше, мені вона дуже сподобалась! Червона рибка дуже соковита і ніжна! А якщо нафарширувати її дуже смачною сирно-горіховою начинкою, буде бомба.
Пропоную спробувати приготувати надзвичайно смачну, але не дуже відому рибку! Це голець з незвичайною начинкою: сир, горіхи, цибуля-пористий, вершки. Якщо не знайдете таку рибу, то її з успіхом можна замінити, наприклад, з Карпи. Блюдо цілком підійде і для святкового столу!
- Golec - 1 штука
- Хліб - 1 скибочку
- Лук-пориста - 80 грам
- Горіхи волоські - 50 грам
- Сир - 100 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Вершки - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Рибний соус - 1 Ст. Ложка
- Вино біле - 100 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Перецьь болгарський - 1/2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Рибу необхідно розморозити.
Чистий, видаліть голову, хвостик, плавники. Зсередини видаліть кістки і хребет.
Змішайте рибний соус і масло, сіль і перець. Полийте рибу, залиште маринуватися.
Для начинки горіхи подрібніть. Я прокочується їх качалкою.
Сир натріть на тертці.
Хліб залийте вином, дайте вбратися.
У чаші процесора подрібніть цибулю-порей, хліб. Додайте вершкове масло, горіхи, сир і пробийте все блендером.
Перецьь наріжте кубиком.
Додайте в начинку нарізаний перець і вершки. Перемішайте.
На одну половину риби викладіть всю начинку.
Накрийте другою половиною. Затиснутою zubochistkami. Зверху викладіть гуртки лимона.
Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 40 хвилин. Смачного!