Голець в duhovke
(покроковий рецепт з фото)
Бажаєте покуштувати соковитою рибки? Приготуйте смачний голець, запечений в духовці зі спеціями і овочами. Риба подається до столу з будь-яким гарніром, в будь-якому поєднанні, виходить дуже смачно!
Хочу розповісти, як приготувати голець в духовці. Слід купувати рибу з красивою блискучою шкірою, без плям і пошкоджень. Зябра повинні мати темно-червоний відтінок і мати свіжий аромат. Голець запікається в духовці до красивої золотистої скоринки. Хай щастить!
- Golec - 700 грам
- Лимон - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (більше середнього)
- Морква - 1 штука (середня)
- Корінь селери - 300 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Кефір - 100 мілілітрів
- Перець чорний мелений - За смаком
- Приправа для риби - За смаком
- Сіль - За смаком
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
Риу гарненько промиваємо, вичищаємо її зсередини від нутрощів, відрізаємо зябра. Солимо тушку, поливаємо соєвим соусом, не забуваємо також і про спеції. Натерту рибку залишаємо поки постояти в районі півгодини.
Займемося овочами: цибулю нарізаємо півкільцями, а морква і селера очищаємо і натираємо на середнього розміру тертці. На сковороді розігріваємо вершкове масло, обсмажуємо на ньому підготовлені овочі до м'якості і приємного аромату. Посолити і поперчити їх за смаком.
Тепер підготовлені овочі викладаємо всередину рибки, а також навколо неї в формі, в якій буде готується страва. Місця, в яких у рибки були зябра я люблю заповнювати часточками лимона. Зверху все поливаємо кефіром.
Форму з рибою і овочами я накриваю кришкою і ставлю в заздалегідь розігріту до 180-200 градусів духовку на півгодини. Все готово, подаємо до столу!