Голець смажений
(покроковий рецепт з фото)
Так багато існує видів риби, що більшу частину ми, напевно, так і не спробуємо в своєму житті. Хоча, якщо поставити собі за мету це зробити, то все одно не всяку у нас можна дістати і купити.
Але мене цей факт не зупиняє і, коли на ринку бачу нову для себе рибку, то обов'язково беру її на пробу. А вже прийшовши додому, шукаю, що з неї можна зробити. Вчора я дізналася, як приготувати голець смажений. У житті про такий вид не чула, але виглядає вона цілком зазвичай і смак має звичний для наших широт.
- Golec - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сухарі зі спеціями - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Спеції до риби - За смаком
- Зелень - 1 пучок (кріп, петрушка)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Рибу почистіть від луски. Видаліть голову, плавники, кістки. Помийте і наріжте середніми шматочками.
Змішайте спеції для риби, сіль, дрібно посічену зелень, сухарі. Тепер шматочки риби обваляйте в цій суміші.
Розігрійте сковороду і обсмажте рибку на сильному вогні.
Як вона стане золотистого кольору, знімайте її з вогню і подавайте з гарніром. Смачного!