Риба голець в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати рибу голець в духовці, вам знадобиться велика кількість солі. Рибка запікається цілком. Так в ній зберігаються всі корисні речовини і вітаміни, а сама вона залишається соковитою.
Це дуже цікавий спосіб запікання риби цілком. Завдяки тому, що вона печеться на солі, блюдо виходить ніжним і соковитим. Таку рибу по достоїнству оцінять всі ваші гості. Обов'язково спробуйте, як приготувати рибу голець в духовці, прочитавши цей рецепт.
- Golec - 800 грам
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 кілограм
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Зелень - За смаком
Рибу промийте під холодною водою. Чистий слід, попатраєте. Краще використовувати свіжу рибку, але можна і заморожену. Тоді її слід попередньо розморозити при кімнатній температурі.
Візьміть деко і застеліть його пергаментом для запікання. Викладіть на пергамент великої повареної або морську сіль. Розрівняйте її по всій поверхні пергаменту.
Змастіть рибу оливковою олією. Викладіть її на сіль. Натріть зверху трохи цедри лимона. У черевце покладіть нарізану кружальцями лимон і зелень.
Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів. Поставте в неї деко з рибою. Запікайте блюдо тридцять п'ять хвилин до повної готовності. Подавайте рибку гарячої з гарніром.