Рецепт Риба голець в духовці фото

Риба голець в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
Риба та морепродукти
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Щоб приготувати рибу голець в духовці, вам знадобиться велика кількість солі. Рибка запікається цілком. Так в ній зберігаються всі корисні речовини і вітаміни, а сама вона залишається соковитою.

Опис приготування:

Це дуже цікавий спосіб запікання риби цілком. Завдяки тому, що вона печеться на солі, блюдо виходить ніжним і соковитим. Таку рибу по достоїнству оцінять всі ваші гості. Обов'язково спробуйте, як приготувати рибу голець в духовці, прочитавши цей рецепт.

  • Golec - 800 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - 1 кілограм
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Зелень - За смаком
риба голець в духовці - фото крок 1
Рибу промийте під холодною водою. Чистий слід, попатраєте. Краще використовувати свіжу рибку, але можна і заморожену. Тоді її слід попередньо розморозити при кімнатній температурі.
риба голець в духовці - фото крок 2
Візьміть деко і застеліть його пергаментом для запікання. Викладіть на пергамент великої повареної або морську сіль. Розрівняйте її по всій поверхні пергаменту.
риба голець в духовці - фото крок 3
Змастіть рибу оливковою олією. Викладіть її на сіль. Натріть зверху трохи цедри лимона. У черевце покладіть нарізану кружальцями лимон і зелень.
риба голець в духовці - фото крок 4
Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів. Поставте в неї деко з рибою. Запікайте блюдо тридцять п'ять хвилин до повної готовності. Подавайте рибку гарячої з гарніром.

Схожі рецепти