Рецепт Гогошари на зиму фото

Гогошари на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Болгарський перець
Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт дуже смачною зимової заготовки. Гогошари ідеально підходять для консервації. Стінки перцю товсті і соковиті, тому, готову страву виходить насиченим за смаком. Маринад з прянощами і медом.

Опис приготування:

За даним рецептом гогошари готують в Молдавії. До речі, класичну назву перцю"ратунда" , але розмовне"гогошати" зустрічається досить часто. З даної кількості інгредієнтів виходить літрова банка готового перцю.

  • Перець ратунда - 1 кілограм(Gogoshars)
  • Часник - 7-8 зубчиків
  • Сіль - 1 чайних ложок (з гіркою)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 2-3 Ст. Ложок
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Перець духмяний - 4-6 штук
  • Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 150 мілілітрів
гогошари на зиму - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
гогошари на зиму - фото крок 2
Сіль і цукор висипаємо в каструлю.
гогошари на зиму - фото крок 3
Додаємо лавровий лист і запашний перець.
гогошари на зиму - фото крок 4
Кладемо мед і наливаємо трохи соняшникової олії.
гогошари на зиму - фото крок 5
Додаємо воду і ставимо каструлю на вогонь.
гогошари на зиму - фото крок 6
Перець чистимо і нарізаємо великими шматочками. Кладемо часточки перцю в маринад.
гогошари на зиму - фото крок 7
Додаємо часник.
гогошари на зиму - фото крок 8
Закінчено на невеликому Вогні 10 хвилин. Далі, додаємо оцет. Кип'ятимо разом з оцтом ще 5 хвилин і перекладаємо перець з маринадом в стерильну банку. Закочує металевою кришкою.
гогошари на зиму - фото крок 9
Гогошари до зими готові. Зберігаємо в прохолодному місці.

Схожі рецепти