Гогошари на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт дуже смачною зимової заготовки. Гогошари ідеально підходять для консервації. Стінки перцю товсті і соковиті, тому, готову страву виходить насиченим за смаком. Маринад з прянощами і медом.
За даним рецептом гогошари готують в Молдавії. До речі, класичну назву перцю "ратунда", але розмовне "гогошати" зустрічається досить часто. З даної кількості інгредієнтів виходить літрова банка готового перцю.
- Перець ратунда - 1 кілограм(Gogoshars)
- Часник - 7-8 зубчиків
- Сіль - 1 чайних ложок (з гіркою)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 2-3 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Перець духмяний - 4-6 штук
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Вода - 150 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти.
Сіль і цукор висипаємо в каструлю.
Додаємо лавровий лист і запашний перець.
Кладемо мед і наливаємо трохи соняшникової олії.
Додаємо воду і ставимо каструлю на вогонь.
Перець чистимо і нарізаємо великими шматочками. Кладемо часточки перцю в маринад.
Додаємо часник.
Закінчено на невеликому Вогні 10 хвилин. Далі, додаємо оцет. Кип'ятимо разом з оцтом ще 5 хвилин і перекладаємо перець з маринадом в стерильну банку. Закочує металевою кришкою.
Гогошари до зими готові. Зберігаємо в прохолодному місці.