Рецепт Гливи в клярі фото

Гливи в клярі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Обід за 30 хвилин , Обід на швидку руку
Гарячі страви , Страви в клярі
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 дн. 6 г. 0 хв.

Гливи в клярі - це дуже смачне блюдо з апетитним грибним ароматом. Вони чудово поєднуються з будь-якими гарнірами: картоплею, рисом, кашами овочами та салатами. Відмінний буденний обід або вечерю.

Опис приготування:

Гливи - це гриби, які незаслужено залишаються непоміченими багатьма господинями. А адже вони набагато духмяний і смачний усіма улюблених печериць! З вешенками можна приготувати безліч простих і швидких, але від цього не менш смачних, страв. Одне з них - гливи в клярі. Спробуйте - ви будете здивовані, наскільки це смачно!

Як приготувати гливи в клярі:

1. Беремо гливи і ретельно їх моєму. Відрізаємо ніжки. Солимо і перчимо капелюшки, які ми і будемо готувати.

2. Для клярі з'єднуємо яйця і борошно, солимо і ретельно перемішуємо. Якщо кляр виходить занадто густий, додайте трохи води.

3. Вмочуємо кожну капелюшок в клярі і смажимо на попередньо розігрітій сковороді до повної готовності (до легкої скоринки клярі). Готові гливи знімаємо з вогню, злегка охолоджуємо і подаємо до столу.

Переконайтеся самі, наскільки простий рецепт приготування глив в клярі, і це блюдо неодмінно стане одним з ваших улюблених! Смачного!


  • Гливи - 800 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 1 За смаком
  • Сіль - 1 За смаком
  • Перець - 1 За смаком
Гливи - це гриби, які незаслужено залишаються непоміченими багатьма господинями. А адже вони набагато духмяний і смачний усіма улюблених печериць! З вешенками можна приготувати безліч простих і швидких, але від цього не менш смачних, страв. Одне з них - гливи в клярі. Спробуйте - ви будете здивовані, наскільки це смачно!

Як приготувати гливи в клярі:

1. Беремо гливи і ретельно їх моєму. Відрізаємо ніжки. Солимо і перчимо капелюшки, які ми і будемо готувати.

2. Для клярі з'єднуємо яйця і борошно, солимо і ретельно перемішуємо. Якщо кляр виходить занадто густий, додайте трохи води.

3. Вмочуємо кожну капелюшок в клярі і смажимо на попередньо розігрітій сковороді до повної готовності (до легкої скоринки клярі). Готові гливи знімаємо з вогню, злегка охолоджуємо і подаємо до столу.

Переконайтеся самі, наскільки простий рецепт приготування глив в клярі, і це блюдо неодмінно стане одним з ваших улюблених! Смачного!

Схожі рецепти