Мариновані гливи смажені
(покроковий рецепт з фото)
А як вам такий незвичайний варіант - мариновані гливи смажені, звучить дійсно трохи дивно, але, Проте, все саме так, спочатку ми гриби обсмажити, а потім заллємо часниковим маринадом.
Що, можливо якби я не знала наскільки це смачно, я б теж скептично поставилася до такого дивного блюда, але я вже не раз готувала ці грибочки і завжди вони розходилися на ура. Так що, якщо ви також любите незвичайні поєднання і цікаві рецепти, я розповім вам, як приготувати мариновані гливи смажені. Це відмінна закуска з неповторним смаком, яка урізноманітнює ваше повсякденне меню або стане чудовим частуванням для гостей. А робити мариновані гливи, смажені в домашніх умовах, ви можете не тільки влітку, але також восени, взимку і навесні, тому зараз ці гриби можна купити в будь-який час року, зовсім недорого.
1) Зрізаємо у грибів нижню частину ніжки і очищаємо гливи від сміття, але не моєму їх.
2) На сковороду наливаємо рослинне масло і нагріваємо його. Обсмажуємо гриби на сковороді, але не всі відразу, а невеликими порціями, щоб вони саме смажилися, а не гасилися.
3) Тепер викладаємо обсмажені грибочки в широкий посуд шарами, і кожен шар посипаємо сіллю, перцем і сумішшю подрібненого часнику і петрушки.
4) Поливаємо гриби оцтом і залишаємо на деякий час маринуватися. Вже через кілька хвилин гливи можна їсти, приємного апетиту.
- Гливи свіжі - 500 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Петрушка свіжа - 60 грам
- Оцет 5% - 50 мілілітрів
- Масло рослинне - 100 мілілітрів (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1) Зрізаємо у грибів нижню частину ніжки і очищаємо гливи від сміття, але не моєму їх.
2) На сковороду наливаємо рослинне масло і нагріваємо його. Обсмажуємо гриби на сковороді, але не всі відразу, а невеликими порціями, щоб вони саме смажилися, а не гасилися.
3) Тепер викладаємо обсмажені грибочки в широкий посуд шарами, і кожен шар посипаємо сіллю, перцем і сумішшю подрібненого часнику і петрушки.
4) Поливаємо гриби оцтом і залишаємо на деякий час маринуватися. Вже через кілька хвилин гливи можна їсти, приємного апетиту.