Мариновані гливи на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Такий класичний рецепт маринованих глив на зиму дуже вам сподобається, тому що робляться вони просто і швидко, а результатом точно залишитеся задоволені - в міру хрусткі, ніжні і смачні!
Такий рецепт приготування, звичайно ж, - не самий вишуканий, Для Грибна і сніданок, в моєму розумінні, до розряду блюд високої кухні не належить. Але зате я розповім, як приготувати мариновані гливи на зиму так, щоб і взимку вам дістався шматочок літа!
- Гливи - 1 кілограм
- Часник - 6 зубчиків
- Оцет - 70 мілілітрів
- Цукор - 1/2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
1. Підготуємо інгредієнти. Гливи моєму і чистимо. Дрібно нарізаємо.
2. Засипаємо гриби в каструлю, додамо поки що часник, цукор, сіль і спеції на ваш розсуд. Нехай постоять.
3. Робимо розсіл. 3 склянки води (600 мл) нагріваємо і розводимо в ній сіль і цукор.
4. Коли закипить, вливаємо до грибочками.
5. Тепер уже каструлю разом з грибами доводимо на середньому вогні до кипіння. Як тільки закипить, знімемо з вогню і додамо оцет.
6. Разом з оцтом ще півгодини варимо гриби на повільному вогні під кришкою, а потім охолоджуємо і закриваємо в стерильні банки, налив у кожну по столовій ложці рослинного масла зверху.