Рецепт Мариновані гливи на зиму фото

Мариновані гливи на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Заготовки, Маринування

Такий класичний рецепт маринованих глив на зиму дуже вам сподобається, тому що робляться вони просто і швидко, а результатом точно залишитеся задоволені - в міру хрусткі, ніжні і смачні!

Такий рецепт приготування, звичайно ж, - не самий вишуканий, Для Грибна і сніданок, в моєму розумінні, до розряду блюд високої кухні не належить. Але зате я розповім, як приготувати мариновані гливи на зиму так, щоб і взимку вам дістався шматочок літа!

  • Гливи - 1 кілограм
  • Часник - 6 зубчиків
  • Оцет - 70 мілілітрів
  • Цукор - 1/2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
мариновані гливи на зиму - фото крок 1
1. Підготуємо інгредієнти. Гливи моєму і чистимо. Дрібно нарізаємо.
мариновані гливи на зиму - фото крок 2
2. Засипаємо гриби в каструлю, додамо поки що часник, цукор, сіль і спеції на ваш розсуд. Нехай постоять.
мариновані гливи на зиму - фото крок 3
3. Робимо розсіл. 3 склянки води (600 мл) нагріваємо і розводимо в ній сіль і цукор.
мариновані гливи на зиму - фото крок 4
4. Коли закипить, вливаємо до грибочками.
мариновані гливи на зиму - фото крок 5
5. Тепер уже каструлю разом з грибами доводимо на середньому вогні до кипіння. Як тільки закипить, знімемо з вогню і додамо оцет.
мариновані гливи на зиму - фото крок 6
6. Разом з оцтом ще півгодини варимо гриби на повільному вогні під кришкою, а потім охолоджуємо і закриваємо в стерильні банки, налив у кожну по столовій ложці рослинного масла зверху.

Схожі рецепти