Рецепт Мариновані гливи (швидкий рецепт) фото

Мариновані гливи (швидкий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю

Гливи (устричні гриби) прекрасно підходять для швидкого маринування. Вони мають особливий ніжний смак і неповторний аромат. Такі грибочки не залишать байдужим жодного гостя.

Мариновані гливи (швидкий рецепт) можна готувати як для повсякденного вжитку, так і для святкового столу. Непогано б зробити їх напередодні торжества, а на ніч відправити в холодильник. Подавати найкраще з цибулею, порізаною кільцями або півкільцями.

  • Гливи - 350 грам
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 3 чайних ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Чорний перець горошком - 3 штуки
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Вода - 1 літр
1
Гливи добре промийте, очистіть і наріжте невеликими шматочками.
2
Воду доведіть до кипіння. Додайте оцет, сіль, цукор, лавровий лист, часник, чорний перець і гвоздику.
3
Тепер відправте в каструлю гриби. Зачекайте, поки вода закипить, і зніміть піну, що утворилася.
4
Зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть гливи 20 хвилин. Для 2 хвилини до завершення влийте 2 ст.Л. Рослинної олії.
5
Коли гриби охолонуть, їх можна подавати на стіл. В ідеалі потрібно почекати кілька годин.

Схожі рецепти