Мариновані гливи (швидкий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Гливи (устричні гриби) прекрасно підходять для швидкого маринування. Вони мають особливий ніжний смак і неповторний аромат. Такі грибочки не залишать байдужим жодного гостя.
Мариновані гливи (швидкий рецепт) можна готувати як для повсякденного вжитку, так і для святкового столу. Непогано б зробити їх напередодні торжества, а на ніч відправити в холодильник. Подавати найкраще з цибулею, порізаною кільцями або півкільцями.
- Гливи - 350 грам
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 3 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Чорний перець горошком - 3 штуки
- Гвоздика - 3 штуки
- Вода - 1 літр
1
Гливи добре промийте, очистіть і наріжте невеликими шматочками.
2
Воду доведіть до кипіння. Додайте оцет, сіль, цукор, лавровий лист, часник, чорний перець і гвоздику.
3
Тепер відправте в каструлю гриби. Зачекайте, поки вода закипить, і зніміть піну, що утворилася.
4
Зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть гливи 20 хвилин. Для 2 хвилини до завершення влийте 2 ст.Л. Рослинної олії.
5
Коли гриби охолонуть, їх можна подавати на стіл. В ідеалі потрібно почекати кілька годин.