Рецепт Гливи тушковані фото

Гливи тушковані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Гливи є одними з найсмачніших і поживних грибів. Крім того, вони мають корисними властивостями, а за складом вітамінів схожі з м'ясом. Розповідаю, як гасити гливи - виходить смачно!

Опис приготування:

Тушковані гливи - відмінне блюдо! Любителям грибів раджу не обходити цей рецепт стороною і спробувати самим приготувати тушковані гливи. Готуються вони дуже просто і швидко. До тушкованим глива як гарнір чудово підійде відварна картопля або рис. До столу це блюдо слід подавати гарячим.

  • Гливи - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Крем - 3/4 склянки
  • Жовток яйця - 1 штука
  • Сир - 50 грам
  • Кріп - За смаком
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
гливи тушковані - фото крок 1
1. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями.
гливи тушковані - фото крок 2
2. Обсмажуємо на рослинному маслі протягом 2-3 хвилин.
гливи тушковані - фото крок 3
3. Гливи ретельно промиваємо, потім нарізаємо шматочками.
гливи тушковані - фото крок 4
4. Додаємо гриби до цибулі, вливаємо 2 ст. Ложки води. Солимо, перчим. Можете також додати улюблених приправ. Тушкуємо все близько 10 хвилин, періодично помішуючи.
гливи тушковані - фото крок 5
5. Поки гливи з цибулею гасяться, natiraem сир.
гливи тушковані - фото крок 6
6. Кріп дрібно нарізаємо або подрібнюємо в блендері.
гливи тушковані - фото крок 7
7. Далі додаємо в сковороду сметану, жовток, сир і кріп. Перемішуємо всі компоненти і продовжуємо тушкувати ще пару хвилин.
гливи тушковані - фото крок 8
8. Тушковані гливи можна подавати до столу! Смачного!

Схожі рецепти