Рецепт Гливи на сковороді фото

Гливи на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Гриби , Часник
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Гливи менш популярні, ніж печериці, а дуже даремно. За смаком вони навіть нагадують м'ясо, якщо їх правильно приготувати. Тому я пропоную простий рецепт, як приготувати гливи на сковороді.

Опис приготування:

Гливи ще називають устричними грибами за їх зовнішній вигляд. Крім цього, вони ще й корисні, так як багаті вітамінами групи B, а також С, Е, і D2. У них містяться корисні мінеральні речовини, що, безсумнівно, грає на користь цих прекрасних грибів.

  • Гливи - 500 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Зелена цибуля - 4 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1
Гриби необхідно помити, почистити, якщо необхідно. Великі гриби наріжте, маленькі можна обсмажувати цілком.
2
Розігрійте оливкову олію і видавіть в нього часник. Обсмажте протягом хвилини і відразу додайте все гриби.
3
Близько 2-3 хвилин на великому вогні смажте гриби, постійно помішуючи лопаткою.
4
Потім зменшіть вогонь, slegka сіль, накрийте кришкою і готуйте 5-7 хвилин, періодично помішуючи. За цей час з грибів повинна піти і випаруватися рідина. Якщо її залишилося ще досить багато, 1-2 хвилини тушкуйте гриби без кришки.
5
В кінці приготування додайте половину нарізаної зеленої цибулі, поперчіть, додайте солі за смаком. При подачі посипте гриби другою половиною цибулі.

Схожі рецепти