Glintveyn
(покроковий рецепт з фото)
Кращий алкогольний зігріваючий напій для зиязиках вечорів і свят - це глінтвейн. Його подають гарячим, з фруктами і спеціями. А ви знаєте, як приготувати глінтвейн? Підкажу відмінний рецепт.
Глінтвейн роблять з червоного або білого вина. Для нього використовують ароматні спеції, фрукти, ягоди. Його можна зробити в мультиварці або в звичайній каструлі. Використовуйте набір готових спецій або змішайте відповідні. Такий напій зігріє в холодний вечір і подарує всім гарний настрій.
- Червоне сухе вино - 750 мілілітрів
- Коньяк або ром - 0, 5 склянки
- Апельсин - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Вапно - 1 штука
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Гвоздика - 5-6 штук
- Мускатний горіх - 0, 5 штуки
- Обкладинка - 1 штука
- Ваніль - 1 штука
- Аніс - 2 штуки
1. Підготуйте інгредієнти: обдайте окропом фрукти.
2. Очистіть фрукти від шкірки, вичавити сік апельсина в окрему ємність.
3. У каструлю влийте апельсиновий сік, воду, додайте цукор, шкірку апельсина, лайма і лимона, а також додайте всі спеції. Доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні півгодини.
4. Через 30 хвилин влийте стакан вина і варіть ще 30 хвилин. Додайте, що залишився вино і бренді, варіть ще 5-7 хвилин після закипання, вимикайте вогонь.
5. Розлийте напій по склянках і подавайте до столу, насолоджуйтеся смачним коктейлем.