Рецепт Глазур класична фото

Глазур класична
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Яйця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , На швидку руку , На святковий стіл
Десерти
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 10 хв.

Глазур для прикраси кексів, тортів і тістечок буває різна - шоколадна, біла (білкова), з різними добавками і барвниками. Сьогодні я пропоную рецепт, як приготувати глазур класичну.

Опис приготування:

Класична білкова глазур готується неймовірно просто і швидко, єдине: потрібно знати деякі секрети, щоб все вийшло. По перше, використовуйте тільки охолоджені білки, вони краще збиваються, перетворюючись в пишну піну. По-друге, збивати білки слід тільки в чистій сухій мисці або спеціальному склянці. Навіть крапля жиру або води може нашкодити майбутній глазурі. І, нарешті, обов'язково слід додавати лимонну кислоту або трохи лимонного соку, так білкова піна не буде осідати. Для прикраси кексів і тістечок вам знадобиться щільна піна, по консистенції схожа на збиті вершки. Таку глазур слід збивати не менше 6-8 хвилин. А ось для змазування пирогів краще підійде більш рідка глазур, яка наноситься тонким шаром і через деякий час застигає. Таку глазур збивайте 3-4 хвилини.

  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 120 грам
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
глазур класична - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйце гарненько охолодіть в холодильнику.
глазур класична - фото крок 2
Відокремте білок від жовтка. Це необхідно робити дуже акуратно, щоб жодна крапля жовтка не потрапила до білка.
глазур класична - фото крок 3
Додайте цукор і лимонну кислоту. Збивайте міксером 3-5 хвилин.
глазур класична - фото крок 4
Глазур класична готова. Тепер прикрашайте нею десерти і їжте із задоволенням!

Схожі рецепти