Рецепт Гарячий шоколад по-мексиканськи фото

Гарячий шоколад по-мексиканськи
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Молочні продукти, Какао, Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Солодке

Мексика асоціюється у мене з темпераментними людьми, жарким кліматом і пекучої їжею. Це і зрозуміло, адже через багатьох національних страв буквально горить у роті. Вони навіть в солодке додали перець!

Коли я дізналася, як приготувати гарячий шоколад по-мексиканськи, то була здивована кількістю спецій в складі. Смаки грають у всю: солодкий, пряний, гострий і солоний. Напій підійде для вечора біля каміна, коли за вікном йде дощ або сніг. Такий теплий і ароматний шоколад захочеться спробувати не раз.

  • Вершки - 200 мілілітрів (для збивання)
  • Какао - 60 грам
  • Цукор білий - 100 грам
  • Вода тепла - 80 мілілітрів
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Вершки - 500 мілілітрів (жирні)
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки
  • Кориця мелена - 1 Чайна ложка
  • Імбир мелений - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Запашний перець - 1 щіпка
  • Каєнський перець - 1 щіпка
гарячий шоколад по-мексиканськи - фото крок 1
1. Для початку збийте спеціальні вершки в стійку текстуру.
гарячий шоколад по-мексиканськи - фото крок 2
2. Потім до них всипте половину кориці, 0, 5 немає. Ложки екстракту і цукрову пудру.
гарячий шоколад по-мексиканськи - фото крок 3
3. Акуратно перемішайте інгредієнти лопаткою.
гарячий шоколад по-мексиканськи - фото крок 4
4. Тепер зробіть сам шоколад. У каструлю всипте какао, цукор і всі спеції, а також сіль.
гарячий шоколад по-мексиканськи - фото крок 5
5. Далі влийте воду. Доведіть рідину до кипіння.
гарячий шоколад по-мексиканськи - фото крок 6
6. Потім влийте молоко, вершки і ванільний екстракт.
гарячий шоколад по-мексиканськи - фото крок 7
7. Прогрійте напій пару хвилин, але немає аргументів кипіння.
гарячий шоколад по-мексиканськи - фото крок 8
8. Подавайте гарячий шоколад відразу ж, а зверху викладіть вершки з 3-го кроку. Насолоджуйтесь!

Схожі рецепти