Гарячий шоколад по-мексиканськи
(покроковий рецепт з фото)
Мексика асоціюється у мене з темпераментними людьми, жарким кліматом і пекучої їжею. Це і зрозуміло, адже через багатьох національних страв буквально горить у роті. Вони навіть в солодке додали перець!
Коли я дізналася, як приготувати гарячий шоколад по-мексиканськи, то була здивована кількістю спецій в складі. Смаки грають у всю: солодкий, пряний, гострий і солоний. Напій підійде для вечора біля каміна, коли за вікном йде дощ або сніг. Такий теплий і ароматний шоколад захочеться спробувати не раз.
- Вершки - 200 мілілітрів (для збивання)
- Какао - 60 грам
- Цукор білий - 100 грам
- Вода тепла - 80 мілілітрів
- Молоко - 500 мілілітрів
- Вершки - 500 мілілітрів (жирні)
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Запашний перець - 1 щіпка
- Каєнський перець - 1 щіпка
1. Для початку збийте спеціальні вершки в стійку текстуру.
2. Потім до них всипте половину кориці, 0, 5 немає. Ложки екстракту і цукрову пудру.
3. Акуратно перемішайте інгредієнти лопаткою.
4. Тепер зробіть сам шоколад. У каструлю всипте какао, цукор і всі спеції, а також сіль.
5. Далі влийте воду. Доведіть рідину до кипіння.
6. Потім влийте молоко, вершки і ванільний екстракт.
7. Прогрійте напій пару хвилин, але немає аргументів кипіння.
8. Подавайте гарячий шоколад відразу ж, а зверху викладіть вершки з 3-го кроку. Насолоджуйтесь!