Гарнір з квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам дуже смачний і дуже простий рецепт гарніру з квасолі. Квасоля я дуже люблю, а в цьому рецепті в поєднанні з помідорами особливо. Витрат майже ніяких. Всі овочі зі свого городу.
Ось такий простий рецепт гарніру з квасолі. Його можна подавати до будь-якого м'яса. Особливо гарний він до баранини, яку я дуже люблю. А можна це блюдо є як самостійне або подавати як гарячу закуску. Відкрию вам ще один секрет: цей рецепт гарніру з квасолі я використовую ще й для приготування заготовки на зиму. Просто гарячу квасолю, приготовлену за цим рецептом, розкладаємо в стерильні банки і закочує. Взимку відкриваємо баночку і гарнір з квасолі вже готовий! але, звичайно, найчастіше готую такий гарнір не для заготовки, а для негайної подачі. Смачного!
- Квасоля - 500 грам
- Помідори - 2, 5 кілограма
- Морква - 250-300 грам
- Цибуля - 250-300 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 75 мілілітрів
- Лимонний сік - 2 чайних ложки (за смаком)
Білу квасолю замочуємо на ніч у холодній воді.
Перед варінням злити воду, в якій настоювалась квасоля, залити нової і варити квасолю приблизно 1 час. Стежити за тим, щоб не розварилася і залишалася цілою. Скинути на друшляк.
Помідори ошпарити окропом, потім облити холодною водою і зняти з них шкірку. Провернути помідори на м'ясорубці або подрібнити в блендері.
Очистити цибулю і моркву. Моркву натерти на тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками. Обсмажити на сковороді на рослинному маслі до золотистого кольору.
У каструлі змішати квасолю, томатну масу, підсмажені овочі. Додати туди сіль і цукор. Варити на повільному вогні 1 час. Для 5 хвилин до готовності додати в каструлю лимонний сік.
Наш гарнір з квасолі готовий. Смачного!