Гарбузовий пудинг-кекс
(покроковий рецепт з фото)
У холодні дні хочеться порадувати себе чим-небудь теплим або гарячим. І такими можуть бути не тільки супи і основні блюда, але і десерти з випічкою. Сезонний рецепт порадує вас прекрасним смаком!
В інструкції я описала, як приготувати гарбузовий пудинг-кекс. Чому ж він має два найменування? За м'якою текстурою з начинкою виріб нагадує пудинг, а технологія створення така ж, як для кексу. А доповненням буде гаряча заливка. Подавайте цю випічку з кухлем гарячого чаю або кави. Дуже смачно!
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Білий цукор - 150 грам
- Гарбузове пюре - 100 грам
- Молоко - 120 мілілітрів
- Коричневий цукор - 150 грам
- Вода гаряча - 240 мілілітрів
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх мелений - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - За смаком
1. У глибоку миску просійте борошно з розпушувачем. Також додайте білий цукор, сіль, корицю і мускатний горіх.
2. Далі додайте гарбузове пюре, м'яке масло і тепле молоко.
3. Замісити тісто віночком. Перекладіть у форму для випічки.
4. Зробіть заливку, змішавши гарячу воду з коричневим цукром. Потім вилийте її поверх тесту.
5. Запікайте кекс протягом 40 хвилин при 180 градусах в духовці. Прикрасьте цукровою пудрою і подавайте до столу. Приємного чаювання!