Пісний гарбузовий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Смачний кекс з використанням гарбузового пюре. Така випічка прикрасить будь-який стіл, підійде для поста, і не тільки.
Приготувати пісний гарбузовий кекс дуже просто, а результат перевершить всі ваші очікування. Гарбузове пюре для тесту можна приготувати як з запеченої, так і відвареної гарбуза. Я тримаю вже готове гарбузове пюре в морозилці і розморожувати при кімнатній температурі в міру потреби. Для начинки можна використовувати не тільки горіхи або родзинки, прекрасно підійдуть цукати, сухофрукти, насіння або можна взяти навіть подрібнений шоколад.
- Борошно - 320 грам
- Пюре з гарбуза - 250 грам
- Цукор - 200 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Ізюм - 50 грам
- Горіхи волоські - 50 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте гарбузове пюре, масло і цукор. Збийте до однорідного стану.
Додайте борошно і соду.
Перемішайте. Додайте промитий і обсушену родзинки і подрібнені волоські горіхи.
Перемішайте все ще раз. Тісто вийде досить густе.
Форму для випічки змастіть маслом, дно і боки обсипте борошном або манкою. Перекладіть тісто в форму і розрівняйте лопаткою. Розмір форми у мене 18 см. В діаметрі.
Випікайте в духовці при температурі 170 градусів близько 40 хвилин. Готовий пісний гарбузовий кекс злегка остудіть, а потім посипте за бажанням цукровою пудрою і подайте на стіл.
Смачного!