Гарбузовий кекс з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Простий в приготуванні кекс з гарбузовим пюре, родзинками і ароматними спеціями. Дуже смачний, ніжний, трохи вологий, він стане приємним доповненням до чашки чаю, кави або молока. Пригощайтеся!
Насичена, солодко-пряна випічка, з м'якою вологою текстурою точно доведеться всім до смаку. Гарбузове пюре можна приготувати заздалегідь і зберігати його в морозилці до потрібного моменту, а можна приготувати безпосередньо перед приготуванням кексу. Для цього гарбуз наріжте на шматочки і відваріть або запечіть до м'якості, після чого пюріруйте за допомогою блендера. Спеції для тесту ви можете підібрати на свій смак, я використовую в рецепті корицю, мускатний горіх і імбир. Пропоную приготувати гарбузовий кекс з родзинками і порадувати своїх близьких цієї смачної ароматної домашньою випічкою!
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 130 грам
- Кефір - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 80 грам
- Гарбузове пюре - 150 грам (з відвареної або запеченої гарбуза)
- Борошно - 210 грам
- Розпушувач тіста - 1, 5 чайних ложки
- Ізюм - 100 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 0, 5 чайних ложки
- Горіх мускатний - 0, 25 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Ізюм промийте і залийте окропом.
Збийте яйця з цукром до появи білої піни.
Додайте кефір, розтоплене і охолоджене вершкове масло і гарбузове пюре.
Добре перемішайте і додайте борошно, розпушувач і спеції.
Перемішайте тісто до однорідності і додайте обсушену родзинки, присипаний борошном.
Перемішайте все ще раз.
Вилийте тісто в змащену маслом форму для випічки.
Випікайте кекс при 180 градусах близько 1 годину.
Перед подачею за бажанням посипаємо кекс цукровою пудрою або поливаємо улюбленої глазур'ю. Гарбузовий кекс з родзинками готовий. Смачного!