Гарбузовий хліб з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Дивіться, як приготувати гарбузовий хліб з родзинками - солоний і, в той же час, солодкий через гарбуза і родзинок, з щільним, але м'яким, м'якушем і з хрусткою скоринкою золотистого кольору. Це дуже смачно!
Такий хліб, якщо знайдете в магазинах, буде коштувати недешево. Чи не краще навчитися пекти найсмачніше хліб «з родзинкою» самому? Порада: перед випічкою родзинки промийте, обсушити і обваляйте в борошні, надлишки борошна струсіть. Так родзинки розподілиться в тесті рівномірно.
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Гарбуз очищена - 240 грам
- Дріжджі свіжі - 10 грам
- Вода тепла - 80 грам
- Ізюм - 80 грам
- Сіль - 6 грам
- Молоко тепле - За смаком (для змазування хліба перед випічкою)
1. Гарбуз ретельно вимийте, очистіть від шкірки і насіння.
2. Наріжте гарбуз невеликими шматочками і відваріть до м'якості в скороварці або в каструлі на плиті в невеликій кількості води.
3. Розімніть варений гарбуз виделкою або пробийте в блендері.
4. У миску для замісу тіста або в чашу міксера просійте борошно, додайте розкришені свіжі дріжджі і сіль.
5. Додайте гарбузове пюре.
6. Починайте замішувати тісто, поступово додаючи теплу воду.
7. Замішуйте тісто протягом 10 хвилин в чаші міксера або вручну, поки тісто не стане гладким і однорідним.
8. Готове тісто викладіть на стіл, розтягніть, додайте промиті родзинки.
9. Замісити тісто з родзинками в кулю, присипте борошном і залиште в теплому місці на кухні приблизно на 1 годину до збільшення обсягу вдвічі.
10. Що піднялося тісто викладіть на стіл, присипаний борошном, розділіть його на 4 частини і з кожної сформуйте круглу булочку.
11. Викладіть булочки на деко, покрите папером для випічки, зробіть зверху хрестоподібний надріз, змастіть булочки теплим молоком і залиште на 40 хвилин.
12. Випікайте хліб в духовці, попередньо нагрітій до 180 градусів, близько 30 хвилин.
13. Готовому гарбузовому хліба з родзинками дайте трохи охолонути і подавайте на стіл. Смачного!