Гарбузовий хліб з гречаним борошном
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я хочу поділитися цікавим рецептом хліба. Мені він сподобався в першу чергу своїми корисними складом: гарбузове пюре, цільнозернове борошно, гречана. Хочете спробувати?
Зараз я докладно розповім і покажу, як приготувати гарбузовий хліб з гречаним борошном. Основа цього хліба - цельозерновая борошно, з невеликим додаванням гречаної, а також гарбузове пюре. Якщо у вас є гарбузової масло, це буде просто чудово, хліб придбає ще більш яскравий смак і колір. Він буде не тільки дуже смачним і корисним, але і цікавим на вигляд! Дотримуйтесь моєї покрокової інструкції, і у вас все вийде!
- Борошно гречане - 75 грам
- Борошно - 300 грам (цільнозерновий)
- Сухі дріжджі - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Гарбузове масло - 1 Ст. Ложка (або соняшникова )
- Гарбузове пюре - 150 грам
- Яєчний жовток - 1 штука (для змазування)
- Вода - 150 мілілітрів
Підготуйте продукти. Приступимо!
У теплій воді розчинити дріжджі, залиште на 10 хвилин, щоб переконається, що вони до роботи готові.
З'єднайте обидва види борошна, додайте рослинне масло, сіль.
Влийте воду з дріжджами і замісити тісто. Тісто найкраще замішувати комбайном або міксером (не менше 10 хвилин). Воно щільне і туге.
Загорніть його в плівку або целофановий пакет і відправте в холодильник на 24 годину.
Приготуйте гарбузове пюре із запеченої гарбуза. Тісто дістаньте з холодильника, дайте йому нагрітися і відпочити в теплі мінімум 30-40 хвилин. Після чого з'єднайте його з гарбузовим пюре. Вимішуйте своєю технікою не менше 10 хвилин. Якщо потрібно, додайте трішки борошна.
Сформуйте хліб. Покладіть його в змащену форму. Я печу в чавунній сковороді, це зручно і не пригорає.
Ножем зробіть розрізи, в центр поставте і трохи втисніть гарбузовий хвостик. Змастіть хліб жовтком і відправте в гарячу духовку.
Випікайте гарбузовий хліб хвилин 40-45, температура - 220-220 градусів, орієнтуйтеся по своїй духовці.
Остудіть хліб на решітці, після поріжте, як подобається. Смачного!