Рецепт Домашній хліб з кукурудзяним борошном фото

Домашній хліб з кукурудзяним борошном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Хліб

Домашній хліб ніколи не зрівняється з магазинним, він набагато краще! Це рецепт смачного, м'якого, домашнього хліба з кукурудзяним борошном і без єдиного яйця. Готуйте побільше, так як його відразу з'їдять

З цього нескладного покрокового рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати домашній хліб з кукурудзяним борошном. Результат вас дуже порадує: хліб не довго čerstveet, залишається м'яким і смачним.


  • Борошно пшеничне - 550 грам
  • Заголовок Бондюель - 220 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Рослинна олія - 50 грам
  • Дріжджі - 20 грам
  • Цукор - 20 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Вода - 320 мілілітрів
домашній хліб з кукурудзяним борошном - фото крок 1
1. Для приготування опари в теплу воду додайте цукор, сіль і сухі дріжджі, перемішайте.
домашній хліб з кукурудзяним борошном - фото крок 2
2. Додайте 2 ст. Ложки пшеничного борошна. Заважайте, щоб не залишилося грудок. Потім просійте решту пшеничного борошна і замішати тісто. Накрийте кришкою, дайте йому постояти 15 хвилин.
домашній хліб з кукурудзяним борошном - фото крок 3
3. Кукурудзяне борошно просійте в чашу міксера, додайте олію і молоко.
домашній хліб з кукурудзяним борошном - фото крок 4
4. Потім відправте сюди ж тісто з пшеничного борошна, вимішайте міксером, поки тісто не перестане липнути до рук.
домашній хліб з кукурудзяним борошном - фото крок 5
5. Змастіть руки маслом, злегка обомніте тісто. Сформуйте кулю, загинаючи краї тіста всередину протягом 2-3 хвилин. Перекладіть тісто в чашу мультиварки, змащену маслом, або в форму для випічки, якщо користуєтеся духовкою.
домашній хліб з кукурудзяним борошном - фото крок 6
6. Щоб тісто підійшло, наполягайте його при температурі 35 градусів 30-40 хвилин. Випікайте в режимі "випічка" 2 годину. У духовці випікайте при температурі 160 градусів близько години. Якщо ви готуєте в мультиварці, то за півгодини до кінця програми переверніть хліб, щоб апетитна скоринка була з двох сторін.
домашній хліб з кукурудзяним борошном - фото крок 7
7. Розріжте хліб, коли він повністю охолоне.

Схожі рецепти