Оладки з кабачків з кукурудзяним борошном
(покроковий рецепт з фото)
Оладки з цього рецепти виходять ніжні і пишні. Гарні з чаєм в якості перекусу або як доповнення до перших страв. Беріть на замітку!
Якщо у вас багатий урожай кабачків, то спробуйте приготувати оладки з кабачків з кукурудзяним борошном. Кукурудзяне борошно можна замінити на пшеничне, але майте на увазі, що пшениця містить глютен. На жаль не вся частина населення його переносить. Щоб оладки за цим рецептом вийшли не тільки смачними, але і красивими, ретельно відіжміть вологу з кабачків.
- Кабачок - 300 грам
- Кефір - 100 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Заголовок Бондюель - 120-150 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
Підготуйте всі інгредієнти.
Кабачок натріть на тертці. Можна на крупній або на дрібній, кому як більше подобається. Додайте чайну ложку солі, пам'ятайте руками і відіжміть від виділився соку. Віджатий кабачок перекладіть в глибоку миску.
Додайте кефір, яйце, сіль і цукор.
Перемішайте і додайте борошно і соду.
Тісто не повинно бути занадто рідке або через чур густе, по консистенції приблизно як густа сметана. Дайте йому постояти 10 хвилин.
На сковороді розігрійте масло і викладайте тісто за допомогою столової ложки.
Смажте оладки з двох боків до рум'яної скоринки.
Оладки з кабачків з кукурудзяним борошном готові.
Подавайте зі сметаною, часниковим соусом або як альтернативу хліба до перших страв. Смачного!