Бананово-гарбузовий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Вже багато разів готував банановий хліб. Цього разу вирішив зробити його з гарбузовим пюре. Ці інгредієнти відмінно поєднуються між собою.
У цьому рецепті додаю гарбузове пюре, проте якщо не охота возитися з його приготуванням, можна натерти гарбуз або нарізати її шматочками. Замість гарбуза можна використовувати морквяне пюре, вийде нічим не гірше. Подавайте хліб після охолодження. Для прикраси випічки можна використовувати цукор, цукрову пудру, гарбузове або соняшникове насіння, горіхи та інше.
- Борошно - 5 склянок
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Мелений імбир - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Банани - 3 штуки (потрібно 2 склянки пюре)
- Гарбузове пюре - 2, 5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Мед - 1 Склянка
- Рослинна олія - 2/3 склянки
- Яйця - 4 штуки
1. Очистіть великі банани від шкірки і розімніть їх в пюре.
2. В окрему миску просійте борошно, додайте розпушувач, соду, сіль, корицю, мелений імбир, мускатний горіх.
3. У миску з банановим пюре додайте гарбузове пюре, цукор, мідь, яйця.
4. Введіть сухі інгредієнти в суміш гарбузового та бананового пюре, перемішайте.
5. Форму для випікання змастіть маслом, вилийте в неї тісто, посипте цукром.
6. Запікайте хліб в розігрітій до 180 градусів духовці 45-60 хвилин. Після запікання остудіть хліб у формі близько 10 хвилин, потім дістаньте і повністю остудіть.