Бананово-шоколадний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування шоколадного хліба з какао, банановим пюре і шоколадом.
Якщо у вас залишилися перестиглі банани, використовуйте їх для приготування бананового хліба.
- Борошна - 2 склянки
- Розпушувача - 5 чайних ложок
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Соди - 1/4 чайних ложки
- Вершкового масла - 8 Ст. Ложок
- Цукру - 3/4 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Банан - 2 штуки
- Шоколаду - 90 грам
1. Розігріти духовку до 175 градусів зі стійкою в центрі. Змастити маслом форму для хліба і помістити його на деко, вистелений двома шарами листів для випічки. Крупно нарізати шоколад. Розтерти банани до консистенції пюре. Просіяти разом борошно, какао, розпушувач, сіль і соду. У великій мисці збити міксером вершкове масло на середній швидкості протягом приблизно 1 хвилини до м'якості.
2. Додати цукор і збивати ще 2 хвилини. Додати яйця по одному за раз, збиваючи після кожного додавання. Зменшити швидкість міксера і додати бананове пюре.
3. Додати борошняну суміш в три партії і збити. Додати сколотини і збити на низькій швидкості. Змішати з нарізаним шоколадом.
4. Вилити тісто в підготовлену форму. Запікати хліб протягом 30 хвилин. Потім накрити хліб вільно з фольгою і продовжувати випікати ще 40-45 хвилин (загальний час випічки 70-75 хвилин) або до тих пір, поки тонкий ніж, введений в центр, НЕ буде залишатися чистим.
5. Помістити хліб в формі на стійку і дати охолонути протягом як мінімум 20 хвилин. Потім витягти з форми і охолодити до кімнатної температури. Нарізати на скибочки і подавати.