Вермонтський хліб з житнім борошном
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати вермонтський хліб з житнім борошном я прочитала в книзі Хамельмана "хліб. Технологія і рецептури" . Зважившись на експеримент, я додала зміни і ось що вийшло. Результат виправдав всі очікування!
Ароматний, з пористим, НЕ липкий Makis, смачний хліб. Скоринка щільна, хрустка. З маслом дуже смачно! Цей хліб точно припаде до душі і дорослим, і дітям. Апетит починає прокидатися, як тільки почуєте аромат з духовки. Що не кажіть, а домашня випічка завжди смачніше покупної. Спробуйте, рецепт перевірений, ви не прогадаєте
- Борошно пшеничне - 450-500 грам
- Житнє борошно - 100 грам
- Вода - 325 грам
- Дріжджі - 5 грам
- Сіль - 10 грам
- Масло рослинне - 50 грам
Для опари візьміть 125 грам води, 100 грам білої пшеничної муки, 5 грам зрілої закваски (рідка опара). З'єднайте всі інгредієнти, залиште на ніч.
Соєденіте опару з іншими інгредієнтами.
Замісити тісто, скрутіть тісто в тугий куля і перекладіть в миску, змащену олією, затягніть плівкою. Час бродіння - близько 2, 5 годин.
Тісто, що підійшло, збільшилася в обсязі обомніте.
Посипте поверхню борошном, с теста сформируйте буханку, зробіть два надрізи. Час вистоювання - близько 1, 5 годину.
Випікайте хліб при температурі 220 градусів 35 хвилин.