Рецепт Вермонтський хліб з житнім борошном фото

Вермонтський хліб з житнім борошном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Житнє борошно
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 2
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Як приготувати вермонтський хліб з житнім борошном я прочитала в книзі Хамельмана"Хліб. Технологія і рецептури" . Зважившись на експеримент, я додала зміни і ось що вийшло. Результат виправдав всі очікування!

Опис приготування:

Ароматний, з пористим, НЕ липкий Makis, смачний хліб. Скоринка щільна, хрустка. З маслом дуже смачно! Цей хліб точно припаде до душі і дорослим, і дітям. Апетит починає прокидатися, як тільки почуєте аромат з духовки. Що не кажіть, а домашня випічка завжди смачніше покупної. Спробуйте, рецепт перевірений, ви не прогадаєте

  • Борошно пшеничне - 450-500 грам
  • Житнє борошно - 100 грам
  • Вода - 325 грам
  • Дріжджі - 5 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Масло рослинне - 50 грам
вермонтський хліб з житнім борошном - фото крок 1
Для опари візьміть 125 грам води, 100 грам білої пшеничної муки, 5 грам зрілої закваски (рідка опара). З'єднайте всі інгредієнти, залиште на ніч.
вермонтський хліб з житнім борошном - фото крок 2
Соєденіте опару з іншими інгредієнтами.
вермонтський хліб з житнім борошном - фото крок 3
Замісити тісто, скрутіть тісто в тугий куля і перекладіть в миску, змащену олією, затягніть плівкою. Час бродіння - близько 2, 5 годин.
вермонтський хліб з житнім борошном - фото крок 4
Тісто, що підійшло, збільшилася в обсязі обомніте.
вермонтський хліб з житнім борошном - фото крок 5
Посипте поверхню борошном, с теста сформируйте буханку, зробіть два надрізи. Час вистоювання - близько 1, 5 годину.
вермонтський хліб з житнім борошном - фото крок 6
Випікайте хліб при температурі 220 градусів 35 хвилин.

Схожі рецепти