Галушки з куркою і часником
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зробити ситне блюдо, вельми просте в приготуванні? Тоді спробуйте цей цікавий варіант - найніжніші галушки з куркою та часником в домашніх умовах.
Рецепт приготування галушок з куркою і часником - це дуже вдалий варіант для повноцінного і ситного обіду або вечері. Кількість часнику залежить від ваших смакових уподобань. При бажанні при подачі можна додати бульйон і вийде ароматне і смачне першу страву.
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Вода або кефір - 80-100 мілілітрів
- Курка - 300 грам
- Часник - 2-4 зубчиків
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Насамперед необхідно вимити курку і відправити її в холодну воду. Довести до кипіння і варити на середньому вогні до готовності. Використовувати краще ноги або стегенця. Тим часом можна зайнятися тестом. Борошно просіяти з сіллю і вбити яйце.
2. Поступово вливати воду або кефір, замішуючи густе, але еластичне тісто. Додати трохи рослинного масла і залишити тісто хвилин на 20.
3. Коли тісто трохи "відпочило" розділити його на 3-4 частини і скачати невеликими смужками.
4. Нарізати невеликими шматочками і надати їм бажану форму при необхідності. В рецепт приготування галушок з куркою і часником також можна використовувати тісто на основі відвареного і товченого картоплі.
5. У великій каструлі довести до кипіння воду і підсолити її до смаку. Всипати галушки і коли вони спливуть, проварити ще буквально пару хвилин. Потім воду злити, а галушки відкинути на друшляк.
6. Відварну курку трохи остудити і відокремити від кісток. Філе подрібнити, посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна додати улюблені спеції.
7. Очистити часник і подрібнити. Можна потовкти його з сіллю і перцем в ступці.
8. Подавати галушки з куркою та часником в домашніх умовах можна зі сметаною, свіжою зеленню або соусом до смаку.