Рецепт Галушки з куркою і часником фото

Галушки з куркою і часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Птах , Курка
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Галушки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочете зробити ситне блюдо, вельми просте в приготуванні? Тоді спробуйте цей цікавий варіант - найніжніші галушки з куркою та часником в домашніх умовах.

Опис приготування:

Рецепт приготування галушок з куркою і часником - це дуже вдалий варіант для повноцінного і ситного обіду або вечері. Кількість часнику залежить від ваших смакових уподобань. При бажанні при подачі можна додати бульйон і вийде ароматне і смачне першу страву.

  • Борошно - 250 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вода або кефір - 80-100 мілілітрів
  • Курка - 300 грам
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
галушки з куркою і часником - фото крок 1
1. Насамперед необхідно вимити курку і відправити її в холодну воду. Довести до кипіння і варити на середньому вогні до готовності. Використовувати краще ноги або стегенця. Тим часом можна зайнятися тестом. Борошно просіяти з сіллю і вбити яйце.
галушки з куркою і часником - фото крок 2
2. Поступово вливати воду або кефір, замішуючи густе, але еластичне тісто. Додати трохи рослинного масла і залишити тісто хвилин на 20.
галушки з куркою і часником - фото крок 3
3. Коли тісто трохи"відпочило" розділити його на 3-4 частини і скачати невеликими смужками.
галушки з куркою і часником - фото крок 4
4. Нарізати невеликими шматочками і надати їм бажану форму при необхідності. В рецепт приготування галушок з куркою і часником також можна використовувати тісто на основі відвареного і товченого картоплі.
галушки з куркою і часником - фото крок 5
5. У великій каструлі довести до кипіння воду і підсолити її до смаку. Всипати галушки і коли вони спливуть, проварити ще буквально пару хвилин. Потім воду злити, а галушки відкинути на друшляк.
галушки з куркою і часником - фото крок 6
6. Відварну курку трохи остудити і відокремити від кісток. Філе подрібнити, посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна додати улюблені спеції.
галушки з куркою і часником - фото крок 7
7. Очистити часник і подрібнити. Можна потовкти його з сіллю і перцем в ступці.
галушки з куркою і часником - фото крок 8
8. Подавати галушки з куркою та часником в домашніх умовах можна зі сметаною, свіжою зеленню або соусом до смаку.

Схожі рецепти