Рецепт Чеченські галушки фото

Чеченські галушки
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто
Пісні страви
На обід
Гарячі страви, Галушки

Просте, але смачну і поживну страву чеченської кухні. Подається з м'ясом і бульйоном. Розповідаю, як зробити чеченські галушки.

Ви зважилися освоїти нову страву? Спробуйте цей простий рецепт приготування чеченських галушок. Це один з варіантів приготування національного чеченського страви. На свята роблять галушки не з пшеничного, а з кукурудзяного борошна, і форму вони мають зовсім іншу. Подаються такі галушки з вареним м'ясом і часниковим соусом. Запиваются галушки бульйоном. Виходить і перше і друге блюдо в одному. Розповідаю, як приготувати чеченські галушки.

  • Борошно - 350-400 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Бульйон - 1, 5 L
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
чеченські галушки - фото крок 1
Борошно просіваємо і додаємо в неї яйця, сіль, рослинна олія. Потім доливаємо трохи більше ніж пів склянки теплого бульйону.
чеченські галушки - фото крок 2
Замішуємо круте тісто. Вимішуємо до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до рук.
чеченські галушки - фото крок 3
Тісто ділимо на кілька частин і кожну частину розгортаємо в корж товщиною 0, 5 см. Нарізаємо корж на стрічки шириною приблизно 4 см.
чеченські галушки - фото крок 4
Кожну смугу нарізаємо на смужки поменше - розміром приблизно 0, 7-1 см.
чеченські галушки - фото крок 5
Ось тепер починаємо формувати галушки. Для цього кожну смужку Придавлюємо трьома пальцями до дошки і силою тягнемо до себе. Смужка ніби скручується.
чеченські галушки - фото крок 6
Викладаємо підготовлені галушки на плоске блюдо і посипаємо борошном, щоб не склеювалися.
чеченські галушки - фото крок 7
Варимо галушки в киплячому підсоленому бульйоні. Тісто для галушок ми робили круте, тому варяться галушки хвилин 15-17. Зварені галушки викладаються на блюдо і поливають розтопленим вершковим маслом.

Схожі рецепти