Чеченські галушки
(покроковий рецепт з фото)
Просте, але смачну і поживну страву чеченської кухні. Подається з м'ясом і бульйоном. Розповідаю, як зробити чеченські галушки.
Ви зважилися освоїти нову страву? Спробуйте цей простий рецепт приготування чеченських галушок. Це один з варіантів приготування національного чеченського страви. На свята роблять галушки не з пшеничного, а з кукурудзяного борошна, і форму вони мають зовсім іншу. Подаються такі галушки з вареним м'ясом і часниковим соусом. Запиваются галушки бульйоном. Виходить і перше і друге блюдо в одному. Розповідаю, як приготувати чеченські галушки.
- Борошно - 350-400 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Бульйон - 1, 5 L
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
Борошно просіваємо і додаємо в неї яйця, сіль, рослинна олія. Потім доливаємо трохи більше ніж пів склянки теплого бульйону.
Замішуємо круте тісто. Вимішуємо до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до рук.
Тісто ділимо на кілька частин і кожну частину розгортаємо в корж товщиною 0, 5 см. Нарізаємо корж на стрічки шириною приблизно 4 см.
Кожну смугу нарізаємо на смужки поменше - розміром приблизно 0, 7-1 см.
Ось тепер починаємо формувати галушки. Для цього кожну смужку Придавлюємо трьома пальцями до дошки і силою тягнемо до себе. Смужка ніби скручується.
Викладаємо підготовлені галушки на плоске блюдо і посипаємо борошном, щоб не склеювалися.
Варимо галушки в киплячому підсоленому бульйоні. Тісто для галушок ми робили круте, тому варяться галушки хвилин 15-17. Зварені галушки викладаються на блюдо і поливають розтопленим вершковим маслом.