Галушки для супа
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати, як приготувати галушки для супу. Це борошняні кульки, які доповнять і зроблять більш ситним будь суп на м'ясному або овочевому бульйоні. Готуються вони просто і дуже швидко.
Приготовлені галушки можна зберігати для використання на кілька раз. Для цього покладіть їх на невелику обробну дошку і відправте в морозильну камеру на 20 хвилин. Потім їх можна перекласти в целофановий пакет, покласти в морозильник і використовувати в міру потреби. Перед використанням їх потрібно повністю розморозити і трохи присипати борошном, щоб вони не розвалювалися при варінні.
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 0, 5 склянки
- Сир середньої твердості - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
Просійте борошно в миску. До борошна додайте одне яйце і щіпку дрібної солі. Це тісто потрібно добре вимісити, щоб повністю позбутися від борошняних грудочок. Спочатку вимішуйте тісто виделкою, а потім - руками.
Натріть сир на крупній тертці, додайте його в тісто. Продовжуйте вимішувати його руками до однорідної консистенції. Потім присипте робочу поверхню борошном і скачайте з тіста ковбаску діаметром близько 3-4 сантиметрів.
Якщо є час, то ковбаску можна покласти в холодильник на 30 хвилин. Потім цю ковбаску потрібно розрізати на однакові шматочки товщиною близько трьох сантиметрів. Утворені галушки злегка присипте борошном.
Розкладіть галушки на поверхні, в кожній зробіть невелике заглиблення пальцем. Тепер галушки можна додавати в суп. Деяким подобається їх злегка обсмажувати на рослинній олії, а вже після цього класти в суп.