Галушки (швидкий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 25 хв.
Галушки - це ситне блюдо української кухні. Вони можуть служити гарніром до основних страв, а так само їх додають в супи для ситності. Сьогодні я хочу запропонувати швидкий рецепт цього простого блюда.
Опис приготування:
Цей швидкий рецепт приготування галушок дістався мені від бабусі, вона готувала найсмачніші галушки на світлі. Для дивовижних пишних галушок дуже важливо правильно приготувати тісто. Я поділюся рецептом, як замісити еластичне і м'яке тісто для цієї страви. Все дуже просто: я буду заварювати борошно гарячою водою з маслом, потім додавати яйця. Замість води можна взяти молоко або суміш води і молока 50/50. Якщо тісто добре вимісити у вас обов'язково вийдуть ніжні і смачні галушки. При подачі обов'язково додайте до них ложечку сметани і свіжу зелень.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Яйця - 4 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
1
Воду доведіть до кипіння і опустіть в неї вершкове масло. Заважайте до тих пір, поки масло повністю не розтопиться.
2
Борошно просійте, додайте сіль і влийте гарячу воду. Швидко замісіть однорідне тісто.
3
Тісто трохи студії, потім введіть яйця.
4
З тіста розкачати джгутик товщиною в 3-5 см і наріжте на невеликі шматочки.
5
Варіть галушки в підсоленій воді протягом 10-15 хвилин.
6
Смачного!