Галушки (швидкий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Галушки - це ситне блюдо української кухні. Вони можуть служити гарніром до основних страв, а так само їх додають в супи для ситності. Сьогодні я хочу запропонувати швидкий рецепт цього простого блюда.
Цей швидкий рецепт приготування галушок дістався мені від бабусі, вона готувала найсмачніші галушки на світлі. Для дивовижних пишних галушок дуже важливо правильно приготувати тісто. Я поділюся рецептом, як замісити еластичне і м'яке тісто для цієї страви. Все дуже просто: я буду заварювати борошно гарячою водою з маслом, потім додавати яйця. Замість води можна взяти молоко або суміш води і молока 50/50. Якщо тісто добре вимісити у вас обов'язково вийдуть ніжні і смачні галушки. При подачі обов'язково додайте до них ложечку сметани і свіжу зелень.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Яйця - 4 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
1
Воду доведіть до кипіння і опустіть в неї вершкове масло. Заважайте до тих пір, поки масло повністю не розтопиться.
2
Борошно просійте, додайте сіль і влийте гарячу воду. Швидко замісіть однорідне тісто.
3
Тісто трохи студії, потім введіть яйця.
4
З тіста розкачати джгутик товщиною в 3-5 см і наріжте на невеликі шматочки.
5
Варіть галушки в підсоленій воді протягом 10-15 хвилин.
6
Смачного!