Галета
(покроковий рецепт з фото)
Галета є збірним найменуванням французької випічки. Вони діляться на багато видів і варіантів. Адже історія цієї страви налічує кілька століть. За цей час винайдено велику кількість рецептів.
Поділюся з вами одним з варіантів. Мій вибір впав на те, як приготувати галету пісну. У нас вийде солодкий пиріг з яблуками. Фруктову начинку можете поміняти на свій смак. В іншому головне - зробити правильне тісто. Воно повинно бути тонким, тримати форму і хрустіти зовні.
- Борошно - 200 грам
- Яблуко - 500 грам
- Рослинна олія - 80 мілілітрів
- Вода кип'ячена - 80 мілілітрів
- Апельсин - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - За смаком
Апельсин добре промийте. Зніміть з нього цедру, а з 1/3 м'якоті вичавіть сік.
Борошно змішайте з розпушувачем, маслом і сіллю. Перетріть інгредієнти в крихту.
Додайте до крихті сік, окріп і цедру. Замісити еластичне тісто. Залиште його на 30 хвилин в холодильнику.
Яблука промийте. Видаліть з них серцевину з насінням, а потім наріжте тонкими часточками. Також наріжте залишилася м'якоть апельсина.
До фруктам додайте корицю і крохмаль. Перемішайте їх.
Тісто розкачати завтовшки в 0, 5 мм. Покладіть його на деко з пергаментним папером.
Зверху на тісто покладіть фруктову начинку. Присипте її цукром. До середини складіть кінці тесту.
Випікайте галету при 190 градусах протягом 40 хвилин. Готовий виріб присипте пудрою. Приємного чаювання!