Рецепт Галета фото

Галета
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Фрукти , Яблука , Апельсин
Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Галети
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Галета є збірним найменуванням французької випічки. Вони діляться на багато видів і варіантів. Адже історія цієї страви налічує кілька століть. За цей час винайдено велику кількість рецептів.

Опис приготування:

Поділюся з вами одним з варіантів. Мій вибір впав на те, як приготувати галету пісну. У нас вийде солодкий пиріг з яблуками. Фруктову начинку можете поміняти на свій смак. В іншому головне - зробити правильне тісто. Воно повинно бути тонким, тримати форму і хрустіти зовні.

  • Борошно - 200 грам
  • Яблуко - 500 грам
  • Рослинна олія - 80 мілілітрів
  • Вода кип'ячена - 80 мілілітрів
  • Апельсин - 1 штука
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Цукрова пудра - За смаком
галета - фото крок 1
Апельсин добре промийте. Зніміть з нього цедру, а з 1/3 м'якоті вичавіть сік.
галета - фото крок 2
Борошно змішайте з розпушувачем, маслом і сіллю. Перетріть інгредієнти в крихту.
галета - фото крок 3
Додайте до крихті сік, окріп і цедру. Замісити еластичне тісто. Залиште його на 30 хвилин в холодильнику.
галета - фото крок 4
Яблука промийте. Видаліть з них серцевину з насінням, а потім наріжте тонкими часточками. Також наріжте залишилася м'якоть апельсина.
галета - фото крок 5
До фруктам додайте корицю і крохмаль. Перемішайте їх.
галета - фото крок 6
Тісто розкачати завтовшки в 0, 5 мм. Покладіть його на деко з пергаментним папером.
галета - фото крок 7
Зверху на тісто покладіть фруктову начинку. Присипте її цукром. До середини складіть кінці тесту.
галета - фото крок 8
Випікайте галету при 190 градусах протягом 40 хвилин. Готовий виріб присипте пудрою. Приємного чаювання!

Схожі рецепти