Фунтовий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Дуже незвичайний і смачний кекс з фісташками і чорносливом. Найголовнішою "фішкою" приготування є те, що кекс має незвичайний солонуватий смак в поєднанні з чорносливом і фісташками!
Як правило, фунтові кекси готують солодкими, але даний рецепт - виключення з правил, адже випічка виходить солоноватой! Можна подавати до столу в якості замінника традиційного хліба або насолоджуватися, смакуючи кожен окремий шматочок. Вибір за вами, і головне, що тепер ви знаєте, як приготувати фунтовий кекс!
- Борошно - 170 грам
- Крохмаль - 35 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Вершкове масло - 140 грам
- Яйця - 3 штуки
- Fistashki - 45 грам
- Чорнослив - 80 грам
- Чебрець - 3 штуки (гілочки)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Чистий fistashki.
Всі сухі інгредієнти необхідно просіяти і змішати в глибокій ємності.
Додаємо розм'якшене вершкове масло, збиті яйця, сіль і чебрець. Збиваємо масу до білого кольору. В кінці додаємо порізаний чорнослив і горіхи. Перемішуємо.
Застеляємо форму для випічки пергаментом, розподіляємо тісто за формою. Випікаємо в духовці 45 хвилин, температура 190 градусів.
Готовий кекс остудіть і акуратно видаліть пергамент.
Смачного!