Фунчоза з морським коктейлем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви маєте особливу слабкість до азіатської кухні, тоді цей рецепт приготування фунчози з морським коктейлем і овочами обов'язково буде вам до смаку.
Цей досить простий рецепт фунчози з морським коктейлем можна приготувати як зі свіжих, так і з заморожених овочів. Яскравий, апетитний і дуже пікантний салат стане родзинкою святкового столу або дуже ситним обідом або вечерею.
- Funčoza - 100 грам
- Цибулина - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Солодкий перець - 1-2 штук
- Стебло селери - 1 штука
- Часник - 1-3 зубчиків
- Корінь імбиру - За смаком
- Морепродукти - 400 грам
- Креветки очищені - 350 грам
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Перець чилі - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Насамперед потрібно відправити креветки в киплячу воду і відварити до готовності. Потім відкинути на друшляк і остудити. Паралельно потрібно зайнятися овочами. Очистити цибулину і часник, подрібнити їх.
2. На сковороді розігріти трохи оливкового масла (а якщо є під рукою, то в рецепт приготування фунчози з морським коктейлем краще використовувати кунжутне масло) і відправити туди цибулю з часником. Обсмажити до золотистого кольору.
3. Готові креветки очистити.
4. Очистити невеликий шматочок кореня імбиру і нарізати дрібно (можна натерти на тертці). Подрібнити перець чилі.
5. Вимити, очистити від насіння і нарізати тонкими смужками солодкий перець.
6. Кабачок нарізати тонкими скибочками або кубиками.
7. Подрібнити стебло селери.
8. Всі овочі відправити на сковороду, акуратно перемішати і смажити близько 5-7 хвилин.
9. Фунчозу потрібно обдати окропом або опустити в гарячу воду на пару хвилин.
10. Викласти її на сковороду до овочів.
11. Додати соєвий соус за смаком, а також при бажанні спеції за смаком - паприка, куркума, наприклад. Морський коктейль викласти не розмороженим разом з креветками.
12. Акуратно все перемішати, томити на сковороді ще хвилин 5. От і все, фунчоза з морським коктейлем в домашніх умовах готова. Салат краще подавати до столу теплим, при бажанні додавши ще трохи олії.