Фрикадельки по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Фрикадельки по-китайськи - дуже смачні фрикадельки, які особливо сподобаються любителям гострого і пікантного. Приготування мало чим відрізняється від класичного - спробуйте!
Не дуже люблю китайську екзотику, проте фрикадельки по-китайськи - дуже просте і зрозуміле російській людині китайське блюдо, яке досить просто приготувати в домашніх умовах. Звичайно, за смаком фрикадельки по-китайськи істотно відрізняються від традиційних російських, проте смак залишається не просто прийнятним, але і дуже приємним
- Фарш свинячий - 500 грам
- Корінь імбиру - 20 грам
- Цибуля зелена - 120 грам
- Часник - 2 зубчики
- Соєвий соус - 100 мілілітрів
- Вапно - 2 штуки
- Сіль, перець - - За смаком
- Перець чилі - 1 штука
Складові.
Перець чилі, Зелена цибуля, імбир і часник необхідно розділити на 2 рівні частини. Одну частину дрібно-дрібно ріжемо ножем, іншу поки відставляємо.
З обох лаймов знімаємо цедру. Сік лаймов видавлюємо в ємність, туди ж додаємо дрібно нарізані інгредієнти.
Туди ж додаємо масло і соєвий соус. Гарненько перемішуємо.
У чашу блендера завантажуємо другу частину інгредієнтів з першого кроку - Зелена цибуля, чилі перець, імбир і часник. Сюди ж додаємо трохи (3 ст.Л.) соєвого соусу і цедру лайма. За допомогою блендера перетворюємо все це справа в однорідну масу, потім додаємо свинячий фарш і гарненько перемішуємо. Не забуваємо посолити і поперчити за смаком.
З отримав фаршу формуємо фрикадельки.
Обсмажуємо фрикадельки в маслі, приблизно 5-6 хвилин в цілому, не забуваючи перевертати. Готові фрикадельки викладаємо на паперовий рушник (щоб вбрався зайвий жир), потім скроплюємо приготованим нами соусом (з четвертого кроку) і подаємо до столу разом з цим же соусом. Фрикадельки потрібно їсти гарячими, вмочуючи їх у соус. Смачного!