Фрикадельки під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Фрикадельки під кисло-солодким томатним соусом - це особливо смачне і апетитне блюдо. Його можна готувати як на кожен день, так і для святкового столу. На гарнір підійде картопляне пюре.
Перед вами - простий рецепт приготування фрикадельок під соусом. В першу чергу формуємо з фаршу та інших інгредієнтів фрикадельки. Обсмажуємо фрикадельки на сковороді і відкладаємо їх в сторону. Потім готується томатний соус. У загуслий соус опускаються фрикадельки, через 2-3 хвилини все готово! Гарного дня!
- Фарш - 500 грам (яловичий)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Вино червоне - 1/2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Імбир мелений - 1 щіпка
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - За смаком
- Бульйон яловичий - 100 мілілітрів
- Оцет рисовий - 50 мілілітрів
- Цукор - 1/4 склянки (чашки)
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
Змішайте фарш з подрібненою цибулею.
Додайте яйце, мелений імбир, соєвий соус, вино і крохмаль.
Перемішайте до однорідної маси.
Формуємо з фаршу фрикадельки.
Розігріваємо у великій сковороді олію і викладаємо фрикадельки. Обсмажуємо їх з усіх боків до рум'яної скоринки, приблизно 5-7 хвилин.
Перекладаємо фрикадельки в тарілку. Сковороду промиваємо, ще раз її розігріваємо і вливаємо в неї бульйон, рисовий оцет, а також додаємо цукор, кетчуп і соєвий соус. Доводимо до кипіння і додаємо 1 ст.Л. Крохмалю, розведеного в невеликій кількості води. Перемішуємо і варимо кілька хвилин до загустіння.
Кладемо в соус фрикадельки, перемішуємо і тримаємо на плиті буквально кілька хвилин.
Смачного!