Рецепт Фрикадельки «Ikea» з брусничним соусом фото

Фрикадельки «Ikea» з брусничним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо , Фарш
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Фрикадельки
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Нещодавно я дізналася, як приготувати фрикадельки"Ікеа" з брусничним соусом, майже що традиційне блюдо ресторану"Ікеа" , яке дуже легко приготувати вдома. Рекомендую подавати з брусничним соусом!

Опис приготування:

Приготувати традиційні шведські фрикадельки, які часто можна спробувати в ресторанах, насправді можна і вдома. Особливо добре таке блюдо поєднується з брусничним джемом або вершковим соусом. Воно також відмінно поєднується з картоплею. За бажанням ви можете додати трохи соєвого соусу або паприки в соус, щоб його смак вийшов більш насиченим.

  • Фарш - 500-600 грам
  • Панірувальні сухарі - 1 Склянка
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Перець - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Брусниця - 200 грам
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Яловичий бульйон - 200 мілілітрів
  • Борошно - 1-2 Ст. Ложок
  • Крем - 1 Ст. Ложка
фрикадельки
1. Приготуйте фарш. Для цього дрібно наріжте цибулю і часник і на невеликому вогні обсмажте його на вершковому маслі до того, поки цибуля не розм'якшиться (не до золотистого кольору). Додайте молоко і доведіть до кипіння.
фрикадельки
2. Змішайте отриману суміш з панірувальними сухарями до однорідної консистенції. Потім додайте фарш, мускатний горіх, чорний перець і сіль за смаком. Добре перемішайте фарш.
фрикадельки
3. Додайте два яйця в злегка остиглий фарш і доведіть масу до однорідної консистенції. Охолодіть його в холодильнику.
фрикадельки
4. Руками сформуйте невеликі кульки з фаршу і викладіть їх на застелений пергаментним папером деко. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.
фрикадельки
5. Приготуйте брусничний джем: брусницю змішайте з цукром і водою, потім на середньому вогні доведіть масу до кипіння. Варіть, поки ягоди не размягчатся. Подрібніть суміш блендером і охолодіть соус.
фрикадельки
6. Приготуйте вершковий соус. Вершкове масло (2 ст. Ложки) розтопіть і змішайте з борошном до однорідної консистенції і до кипіння. Додайте яловичий бульйон, вершки, сметану соєвий соус, сіль, чорний перець і часник до смаку. Доведіть суміш до кипіння і в разі потреби злегка випарити рідину. Охолодитися су.
фрикадельки
7. Подавайте фрикадельки з картоплею та соусом. Смачного!

Схожі рецепти