Фрикадельки «Ikea» з брусничним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно я дізналася, як приготувати фрикадельки "ікеа" з брусничним соусом, майже що традиційне блюдо ресторану "ікеа", яке дуже легко приготувати вдома. Рекомендую подавати з брусничним соусом!
Приготувати традиційні шведські фрикадельки, які часто можна спробувати в ресторанах, насправді можна і вдома. Особливо добре таке блюдо поєднується з брусничним джемом або вершковим соусом. Воно також відмінно поєднується з картоплею. За бажанням ви можете додати трохи соєвого соусу або паприки в соус, щоб його смак вийшов більш насиченим.
- Фарш - 500-600 грам
- Панірувальні сухарі - 1 Склянка
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Перець - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Брусниця - 200 грам
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 100 мілілітрів
- Яловичий бульйон - 200 мілілітрів
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Крем - 1 Ст. Ложка
1. Приготуйте фарш. Для цього дрібно наріжте цибулю і часник і на невеликому вогні обсмажте його на вершковому маслі до того, поки цибуля не розм'якшиться (не до золотистого кольору). Додайте молоко і доведіть до кипіння.
2. Змішайте отриману суміш з панірувальними сухарями до однорідної консистенції. Потім додайте фарш, мускатний горіх, чорний перець і сіль за смаком. Добре перемішайте фарш.
3. Додайте два яйця в злегка остиглий фарш і доведіть масу до однорідної консистенції. Охолодіть його в холодильнику.
4. Руками сформуйте невеликі кульки з фаршу і викладіть їх на застелений пергаментним папером деко. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.
5. Приготуйте брусничний джем: брусницю змішайте з цукром і водою, потім на середньому вогні доведіть масу до кипіння. Варіть, поки ягоди не размягчатся. Подрібніть суміш блендером і охолодіть соус.
6. Приготуйте вершковий соус. Вершкове масло (2 ст. Ложки) розтопіть і змішайте з борошном до однорідної консистенції і до кипіння. Додайте яловичий бульйон, вершки, сметану соєвий соус, сіль, чорний перець і часник до смаку. Доведіть суміш до кипіння і в разі потреби злегка випарити рідину. Охолодитися су.
7. Подавайте фрикадельки з картоплею та соусом. Смачного!