Індичка з брусничним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже рекомендую спробувати повторити цей нескладний рецепт приготування індички з брусничним соусом. Такий рулет стане прекрасним варіантом для святкового столу.
1. Для початку вимийте філе і обсушити. Гострим ножем зробіть надріз так, щоб розгорнути грудку.
2. Викладіть філе на лист харчової плівки, другим накрийте зверху і злегка відбийте з двох сторін. Дуже важливо робити це акуратно, щоб не пошкодити філе.
3. Приберіть плівку, посоліть і поперчіть з усіх боків.
4. Викладіть в невелику мисочку розм'якшене вершкове масло. Додайте пропущений через прес часник і подрібнену зелень. Використовувати в рецепт приготування індички з брусничним соусом можна як свіжі, так і сушені трави. Чим різноманітніше буде їх склад, тим ароматні вийде блюдо.
5. Додайте горіхи, попередньо подрібнивши їх трохи.
6. Вичавіть сік приблизно половини лимони і відправте в мисочку. Все як слід перемішайте.
7. Отриману масу викладіть на філе і розподіліть рівним шаром. Тепер акуратно згорніть так, щоб вийшов щільний рулет.
8. Візьміть скибочки бекону і оберніть навколо, щоб індичка з брусничним соусом в домашніх умовах була соковитіше, а рулет краще тримав форму.
9. Загорніть в лист фольги. Викладіть у жароміцних форму і оперувати в розігріту до 220 духовку.
10. Випікайте близько 20 хвилин, потім знизьте температуру до 180 градусів і запікайте ще близько півгодини. Акуратно видаліть конверт з фольги і залиште рулет підрум'янюватися на 15-20 хвилин.
11. Паралельно можна зайнятися соусом. Для цього ягоди викладіть в невеликий сотейник і всипте цукор. Надішліть на вогонь і доведіть до кипіння.
12. Зменшіть вогонь до мінімуму, влийте бальзамічний оцет і залиште нудитися, поки соус досить не загусне.
Ось такий варіант, як приготувати індичку з брусничним соусом. Смачного!
- Філе індички - 700-800 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Горіхи - 50 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень - 1 пучок
- Лимон - 1 штука
- Бекон - 200 грам
- Брусниця - 1.5 склянки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Оцет бальзамічний - 1 Ст. Ложка (або винний)
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
2. Викладіть філе на лист харчової плівки, другим накрийте зверху і злегка відбийте з двох сторін. Дуже важливо робити це акуратно, щоб не пошкодити філе.
3. Приберіть плівку, посоліть і поперчіть з усіх боків.
4. Викладіть в невелику мисочку розм'якшене вершкове масло. Додайте пропущений через прес часник і подрібнену зелень. Використовувати в рецепт приготування індички з брусничним соусом можна як свіжі, так і сушені трави. Чим різноманітніше буде їх склад, тим ароматні вийде блюдо.
5. Додайте горіхи, попередньо подрібнивши їх трохи.
6. Вичавіть сік приблизно половини лимони і відправте в мисочку. Все як слід перемішайте.
7. Отриману масу викладіть на філе і розподіліть рівним шаром. Тепер акуратно згорніть так, щоб вийшов щільний рулет.
8. Візьміть скибочки бекону і оберніть навколо, щоб індичка з брусничним соусом в домашніх умовах була соковитіше, а рулет краще тримав форму.
9. Загорніть в лист фольги. Викладіть у жароміцних форму і оперувати в розігріту до 220 духовку.
10. Випікайте близько 20 хвилин, потім знизьте температуру до 180 градусів і запікайте ще близько півгодини. Акуратно видаліть конверт з фольги і залиште рулет підрум'янюватися на 15-20 хвилин.
11. Паралельно можна зайнятися соусом. Для цього ягоди викладіть в невеликий сотейник і всипте цукор. Надішліть на вогонь і доведіть до кипіння.
12. Зменшіть вогонь до мінімуму, влийте бальзамічний оцет і залиште нудитися, поки соус досить не загусне.
Ось такий варіант, як приготувати індичку з брусничним соусом. Смачного!