Рецепт Індичка з брусничним соусом фото

Індичка з брусничним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Індичка , Птах , Брусниця
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Рулети
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дуже рекомендую спробувати повторити цей нескладний рецепт приготування індички з брусничним соусом. Такий рулет стане прекрасним варіантом для святкового столу.

Опис приготування:

1. Для початку вимийте філе і обсушити. Гострим ножем зробіть надріз так, щоб розгорнути грудку.

2. Викладіть філе на лист харчової плівки, другим накрийте зверху і злегка відбийте з двох сторін. Дуже важливо робити це акуратно, щоб не пошкодити філе.

3. Приберіть плівку, посоліть і поперчіть з усіх боків.

4. Викладіть в невелику мисочку розм'якшене вершкове масло. Додайте пропущений через прес часник і подрібнену зелень. Використовувати в рецепт приготування індички з брусничним соусом можна як свіжі, так і сушені трави. Чим різноманітніше буде їх склад, тим ароматні вийде блюдо.

5. Додайте горіхи, попередньо подрібнивши їх трохи.

6. Вичавіть сік приблизно половини лимони і відправте в мисочку. Все як слід перемішайте.

7. Отриману масу викладіть на філе і розподіліть рівним шаром. Тепер акуратно згорніть так, щоб вийшов щільний рулет.

8. Візьміть скибочки бекону і оберніть навколо, щоб індичка з брусничним соусом в домашніх умовах була соковитіше, а рулет краще тримав форму.

9. Загорніть в лист фольги. Викладіть у жароміцних форму і оперувати в розігріту до 220 духовку.

10. Випікайте близько 20 хвилин, потім знизьте температуру до 180 градусів і запікайте ще близько півгодини. Акуратно видаліть конверт з фольги і залиште рулет підрум'янюватися на 15-20 хвилин.

11. Паралельно можна зайнятися соусом. Для цього ягоди викладіть в невеликий сотейник і всипте цукор. Надішліть на вогонь і доведіть до кипіння.

12. Зменшіть вогонь до мінімуму, влийте бальзамічний оцет і залиште нудитися, поки соус досить не загусне.

Ось такий варіант, як приготувати індичку з брусничним соусом. Смачного!

  • Філе індички - 700-800 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Горіхи - 50 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Зелень - 1 пучок
  • Лимон - 1 штука
  • Бекон - 200 грам
  • Брусниця - 1.5 склянки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Оцет бальзамічний - 1 Ст. Ложка (або винний)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Спеції - 1 щіпка
1. Для початку вимийте філе і обсушити. Гострим ножем зробіть надріз так, щоб розгорнути грудку.

2. Викладіть філе на лист харчової плівки, другим накрийте зверху і злегка відбийте з двох сторін. Дуже важливо робити це акуратно, щоб не пошкодити філе.

3. Приберіть плівку, посоліть і поперчіть з усіх боків.

4. Викладіть в невелику мисочку розм'якшене вершкове масло. Додайте пропущений через прес часник і подрібнену зелень. Використовувати в рецепт приготування індички з брусничним соусом можна як свіжі, так і сушені трави. Чим різноманітніше буде їх склад, тим ароматні вийде блюдо.

5. Додайте горіхи, попередньо подрібнивши їх трохи.

6. Вичавіть сік приблизно половини лимони і відправте в мисочку. Все як слід перемішайте.

7. Отриману масу викладіть на філе і розподіліть рівним шаром. Тепер акуратно згорніть так, щоб вийшов щільний рулет.

8. Візьміть скибочки бекону і оберніть навколо, щоб індичка з брусничним соусом в домашніх умовах була соковитіше, а рулет краще тримав форму.

9. Загорніть в лист фольги. Викладіть у жароміцних форму і оперувати в розігріту до 220 духовку.

10. Випікайте близько 20 хвилин, потім знизьте температуру до 180 градусів і запікайте ще близько півгодини. Акуратно видаліть конверт з фольги і залиште рулет підрум'янюватися на 15-20 хвилин.

11. Паралельно можна зайнятися соусом. Для цього ягоди викладіть в невеликий сотейник і всипте цукор. Надішліть на вогонь і доведіть до кипіння.

12. Зменшіть вогонь до мінімуму, влийте бальзамічний оцет і залиште нудитися, поки соус досить не загусне.

Ось такий варіант, як приготувати індичку з брусничним соусом. Смачного!

Схожі рецепти