Рецепт Оленіна в брусничним соусом фото

Оленіна в брусничним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Оленина
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Рецепт приготування оленини в брусничним соусом. М'ясо виходить ніжним і дуже смачним.

Опис приготування:

Основними інгредієнтами страви є: оленина, грибна ікра і твердий сир. Пікантний смак додає брусничний соус.

  • Грибна ікра - 200 грам
  • Оленина - 300 грам
  • Брусниця - 2 Ст. Ложки
  • Тертий сир - 2 Ст. Ложки
  • Помідор - 1 штука
  • Перець, сіль - 1 За смаком
оленіна в брусничним соусом - фото крок 1
1. Для приготування нам знадобиться вирізка оленя. М'ясо злегка відбиваємо молоточком, потім перчимо і солимо.
оленіна в брусничним соусом - фото крок 2
2. Грибну ікру викладаємо зверху на м'ясо.
оленіна в брусничним соусом - фото крок 3
3. Потім тертим сиром посипаємо зверху (сир не повинен мати яскраво вираженого смаку), наприклад, edamyer, гауда і так далі.
оленіна в брусничним соусом - фото крок 4
4. М'ясо загортаємо рулетом, фарш залишається всередині. Обсмажуємо на сковороді з обох боків до рум'яної скоринки (починаємо обсмажувати м'ясо з боку шва). Тепер хвилин на п'ятнадцять відправимо в духовку. Температура сто вісімдесят градусів.
оленіна в брусничним соусом - фото крок 5
5. На сковороду до м'ясного соку, де обсмажували м'ясо, додаємо м'якоть помідора і свіжу брусницю (замінити можна журавлиною). Дайджест, додаємо сіль. Готується сік досить швидко, хвилин за п'ять-сім. Протираємо через сито. Тепер соус готовий.
оленіна в брусничним соусом - фото крок 6
6. М'ясо викладаємо на тарілку, подаємо з соусом. Відварені і свіжі гриби будуть відмінним гарніром.

Схожі рецепти