Оленіна в брусничним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування оленини в брусничним соусом. М'ясо виходить ніжним і дуже смачним.
Основними інгредієнтами страви є: оленина, грибна ікра і твердий сир. Пікантний смак додає брусничний соус.
- Грибна ікра - 200 грам
- Оленина - 300 грам
- Брусниця - 2 Ст. Ложки
- Тертий сир - 2 Ст. Ложки
- Помідор - 1 штука
- Перець, сіль - 1 За смаком
1. Для приготування нам знадобиться вирізка оленя. М'ясо злегка відбиваємо молоточком, потім перчимо і солимо.
2. Грибну ікру викладаємо зверху на м'ясо.
3. Потім тертим сиром посипаємо зверху (сир не повинен мати яскраво вираженого смаку), наприклад, edamyer, гауда і так далі.
4. М'ясо загортаємо рулетом, фарш залишається всередині. Обсмажуємо на сковороді з обох боків до рум'яної скоринки (починаємо обсмажувати м'ясо з боку шва). Тепер хвилин на п'ятнадцять відправимо в духовку. Температура сто вісімдесят градусів.
5. На сковороду до м'ясного соку, де обсмажували м'ясо, додаємо м'якоть помідора і свіжу брусницю (замінити можна журавлиною). Дайджест, додаємо сіль. Готується сік досить швидко, хвилин за п'ять-сім. Протираємо через сито. Тепер соус готовий.
6. М'ясо викладаємо на тарілку, подаємо з соусом. Відварені і свіжі гриби будуть відмінним гарніром.