Оленіна в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є доступ до свіжого Оленячому м'яса, то спробуйте приготувати його в горщиках. М'ясо виходить дуже смачним і соковитим. Таке повноцінне блюдо стане відмінною вечерею для всієї родини.
Оленіна - досить рідкісне м'ясо. Але якщо вам воно потрапило в руки, обов'язково приготуйте його за цим рецептом. Готуючись в горщику, м'ясо виходить соковитим, змішується з соками і ароматом інших інгредієнтів. Зверху виходить смачна і апетитна сирна скоринка. Щоб дізнатися, як приготувати оленину в горщику, прочитайте цей рецепт.
- Оленячі ребра - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Вермут - 100-150 мілілітрів
- Вино - 100 мілілітрів (сухе червоне)
- Розмарин, перець горошком - За смаком
- Морква - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Кедрові горішки - 1/3 склянки
- Картопля - 500 грам
- Крем - 100 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Сіль - За смаком
Оленячі ребра вимийте і висушіть паперовими рушниками. Потім порубати їх на великі шматки.
Вимийте апельсин і зніміть з нього цедру. Одну цибулину очистіть від лушпиння і наріжте на кубики.
Викладіть оленину в миску, приправити сіллю, додайте розмарин і перець горошком. Також додайте цедру апельсина і цибулю. Залийте вміст миски вермутом і вином. Ретельно все перемішайте і відправте маринуватися в холодильник на шість-дванадцять годин.
У сковороду влийте рослинне масло, обсмажте на ньому морква, цибуля і солодкий перець. Дістаньте з маринаду баранячі ребра і обсмажте їх в окремій сковороді або казанку до золотистого кольору.
Викладіть м'ясо оленя в глиняний горщик, додайте до нього обсмажені овочі і посоліть.
Додайте в горщик до м'яса товчені кедрові горішки. Потім очистіть картопля, вимийте його і наріжте на кружечки. Викладіть картоплю поверх м'яса з овочами, приправити сіллю, поперчіть і додайте сушений базилік.
Полийте картопля сметаною. Також ви можете використовувати майонез або ж суміш сметани з майонезом. Твердий сир натріть на тертці і викладіть поверх сметани.
Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів. Поставте в неї горщик і запікайте страву півтори години.