Фрикадельки під соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю страви з курки, вона недорога, смачна і дієтична. Особливо курку люблять діти, за ніжний смак і відсутність жив і жиру. Розповім вам, як приготувати фрикадельки під соусом в духовці.
Крім курячого м'яса можна використовувати будь-яке інше, але мені більше подобається саме куряче. Використовую курячі грудки замість філе. З курячим м'ясом дуже добре поєднується будь-який соус, наприклад, молочний або томатний. Такі фрикадельки подаю гарячими з овочевим гарніром, а для дітей готую ніжне картопляне пюре.
- Куряча грудка - 0, 5 кілограма
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Зелень суха - За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 100 мілілітрів
- Часник - 1-2 зубчиків
- Зелена цибуля - 1 пучок
1. Курячі грудки добре мою і витираю серветками, зрізаю хрящики.
2. М'ясо загортаю в плівку або поліетиленовий пакет і відбиваю з двох сторін.
3. Відбите м'ясо подрібнюю ножем, мені більше подобається, коли фарш шматочками, але тут до смаку. Можете зробити фарш на м'ясорубці.
4. Мою і витираю зелена цибуля, потім дрібно нарізаю його.
5. У миску вбиваю яйце і збиваю до утворення пишної піни.
6. У миску перекладаю дрібно рубане м'ясо, Зелена цибуля, яйце, солю до смаку і приправляю спеціями, перемішую.
7. Форму для випікання змащую вершками. Із загальної маси відщипую трохи фаршу і формую фрикадельки, всередину кожної кладу маленький шматочок масла.
8. Викладаю все фрикадельки в підготовлену форму і ставлю в духову на 15 хвилин при 180 градусах.
9. Сир подрібнюю, додаю до нього дрібно рубаний часник і суху зелень, солю і вливаю вершки, перемішую.
10. Через 15 хвилин після початку випікання виймаю фрикадельки і заливаю їх приготовленим соусом, запікаю ще 15 хвилин.
11. За пару хвилин до закінчення готовності включаю гриль і підрум'янюємо корочку.
12. Подаю страву гарячим зі свіжими овочами, смачного!