Рецепт Фісташковий бісквіт фото

Фісташковий бісквіт
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Тісто , Горіхи
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл , Фуршет
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ви коли-небудь пробували випічку з фісташками? Якщо ні, то подивіться як приготувати фісташковий бісквіт. Це вишуканий і красивий десерт для празднічеого столу і повсякденного чаювання.

Опис приготування:

Замість молочного підданого ви можете використовувати м'який сир. Наприклад, для крему відмінно підійде рикотта. Але в цьому випадку доведеться для крему взяти вдвічі більше цукру або цукрової пудри і збити їх блендером, а потім додати до них збиті вершки.

Прикрашати торт можна будь-яким шоколадом, але найбільш ефектно на ньому виглядає розтоплений білий шоколад.


  • Куряче яйце - 4 штуки
  • Цукровий пісок - 180 грам
  • Борошно - 60 грам
  • Какао - 6 Ст. Ложок
  • Сироп мигдальний - 100 мілілітрів (для пропитки коржа)
  • Пудинг швидкого приготування - 40 грам
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Вершки жирні - 250 мілілітрів (жирність від 33% )
  • Fistashki - 1 Склянка
фісташковий бісквіт - фото крок 1
Жовтки відокремте від білків. Жовтки злегка збийте з 60 грамами цукру. Сюди ж насипте какао. Його кількість ви можете регулювати на свій розсуд в залежності від того, наскільки вираженим ви хочете зробити смак шоколаду.
фісташковий бісквіт - фото крок 2
Яєчні білки охолодіть і збийте їх в щільну пишну піну, додавши до них 120 грам цукру. Потім піну викладіть в шоколадну масу і акуратно перемішайте, щоб піна не встигла сильно осісти. У цю масу всипте борошно і добре перемішайте все тісто.
фісташковий бісквіт - фото крок 3
Тісто викладіть на Пекарській папір пластом висотою близько сантиметра. Запечіть бісквіт в духовці при температурі 180 градусів. Час випічки - 7 хвилин. Гарячий бісквіт просочіть сиропом, покрийте ще одним шматком пергаментного паперу і акуратно згорніть у рулет.
фісташковий бісквіт - фото крок 4
Фісташки очистіть і залийте окропом. Підданого залийте чотирма столовими ложками молока, а решту молока закип'ятити, влийте в підданого, швидко все перемішайте. Потім збийте вершки блендером і додайте в підданого. Фісташки обсушити і додайте в крем. Потім розгорніть бісквіт і викладіть на нього крем.
фісташковий бісквіт - фото крок 5
Акуратно згорніть рулет з кремом в щільний рулет. Розтопіть шоколад на водяній бані і полийте їм вийшов рулет. Додатково можете прикрасити рулет дроблёгимі фісташками, поки шоколад не застиг.

Схожі рецепти