Фісташковий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів кексів пропоную простий рецепт чудового кексу з фісташками. Ніжна, повітряна і смачна домашня випічка до чаю, кава, молоку, kompotu.
Рецепт настільки простий, що особливих доповнень у мене немає. Все описано і показано на фото. Кекс виходить дуже ніжним, пишним і буквально тане в роті.
- Вершкове масло - 125 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 120 грам
- Борошно пшеничне - 125 грам
- Fistashki - 50 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
У миску викладіть м'яке вершкове масло і 60 грам цукру.
Збийте міксером цукор з маслом.
Відокремте жовтки від білків. Додайте в жовтки 30 грам цукру і теж збийте міксером або віночком.
Білки збийте міксером до пишної, стійкої піни. Після поступово введіть 60 грам цукру, постійно збиваючи.
З'єднайте масло з цукром і жовтки з цукром, перемішайте. Додайте розпушувач тесту. Поступово всипте борошно і перемішайте.
Дуже акуратно, в два-три прийоми введіть в тісто збиті білки з цукром.
Фісташки подрібніть і додайте в тісто.
Приготоване тісто викладіть у форму для випічки.
Випікайте кекс в заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів духовці 40-50 хвилин. Готовність перевірте сухий паличкою.
Прикрасьте кекс за смаком. У мене це глазур з цукрової пудри. Але можна кекс полити шоколадом або просто посипати цукровою пудрою.
Готовий кекс розріжте на шматочки і подавайте до чаю.