Фінський чорничний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Дуже незвичайний і неймовірно смачний пиріг, який величають "фінським" . Тісто готується на основі сиру і мигдалю, начинка - ягоди свіжої чорниці. Випічка прикрасить будь-який святковий стіл. Рекомендую!
Приготуємо фінський чорничний пиріг в домашніх умовах. Для тіста з'єднайте: сир, борошно, олія, мигдаль і яйце. Розкачайте і розподіліть тісто в форму для випічки, поставте її в морозилку на 20 хвилин. Для заливки змішайте: сметану, цукор, ванільний цукор і жовтки. Вливаємо заливку на корж, а зверху кладемо чорницю. Випікаємо пиріг в духовці приблизно 1 годину або поки начинка не загусне. Хай щастить!
- Борошно - 125 грам
- Мигдаль мелений - 50 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Крем - 200 грам
- Цукор - 75 грам
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Жовтки яєчні - 3 штуки
- Яйце - 1 штука
- Чорниця - 200 грам
Приготуємо тісто. З'єднайте в глибокій мисці мигдаль, борошно, сир, розм'якшене масло і щіпку солі. Порубати все в крихту і додайте яйце. Замісити тісто.
Тісто виходить ніжним і щільним.
Присипте стіл борошном і розкачайте тісто. Викладіть тісто у форму, зробіть бортики і кілька проколів виделкою. Поставте форму з тестом в морозилку на 20 хвилин.
У глибокій мисці з'єднайте: жовтки, ванільний цукор, простий цукор і сметану.
Ретельно перемішайте масу віночком, НЕ збиваючи.
Вливаємо масу на корж.
Зверху розподіляємо чорницю. Випікаємо пиріг в духовці 1 час, температура 180 градусів.
Смачного!