Фінський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Яблучних пирогів багато не буває! Крім традиційної шарлотки завжди хочеться спробувати щось нове. Тому пропоную рецепт фінського яблучного пирога без борошна. Спробуйте!
Фінський пиріг готується дуже швидко і просто, буквально на швидку руку. Виходить дуже оригінальним, адже це не звична всім шарлотка. Беріть рецепт на замітку і готуйте із задоволенням!
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукрова пудра - 100 грам
- Крохмаль - 80 грам
- Мигдаль - 80 грам
- Яблуко - 3 штуки
- Обкладинка - 1/3 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Сода - 1 Щепоток
Для приготування пирога підготуйте всі необхідні інгредієнти. Мигдаль подрібніть. Яблука помийте.
У чашу для приготування тіста з'єднайте м'яке вершкове масло з цукровою пудрою. Збийте до отримання пишної маси.
Потім додайте в тісто яйця. Перемішайте.
Потім додайте в тісто яйця. Перемішайте.
Слідом додайте в тісто крохмаль, соду, корицю і подрібнений мигдаль. Тісто добре перемішайте, щоб горіхи рівномірно розподілилися по всій масі.
Підготуйте форму для пирога. Найкраще взяти роз'ємну форму і дно застелити папером для випічки. Перелийте готове тісто у форму.
Яблука наріжте скибочками і розкладіть по всій поверхні пирога. Зверху посипте пиріг невеликою кількістю цукру. Поставте пиріг в духовку розігріту до 180 градусів приблизно на 40 хвилин.
Готовий пиріг стане золотистого кольору. Вийміть його з форми і трохи остудіть.
Викладіть пиріг на тарілку і подавайте до столу.
Приємного чаювання!