Рецепт Фінський яблучний пиріг фото

Фінський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Фінська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Яблучних пирогів багато не буває! Крім традиційної шарлотки завжди хочеться спробувати щось нове. Тому пропоную рецепт фінського яблучного пирога без борошна. Спробуйте!

Фінський пиріг готується дуже швидко і просто, буквально на швидку руку. Виходить дуже оригінальним, адже це не звична всім шарлотка. Беріть рецепт на замітку і готуйте із задоволенням!

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Крохмаль - 80 грам
  • Мигдаль - 80 грам
  • Яблуко - 3 штуки
  • Обкладинка - 1/3 чайних ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложок
  • Сода - 1 Щепоток
фінський яблучний пиріг - фото крок 1
Для приготування пирога підготуйте всі необхідні інгредієнти. Мигдаль подрібніть. Яблука помийте.
фінський яблучний пиріг - фото крок 2
У чашу для приготування тіста з'єднайте м'яке вершкове масло з цукровою пудрою. Збийте до отримання пишної маси.
Потім додайте в тісто яйця. Перемішайте.
фінський яблучний пиріг - фото крок 3
Слідом додайте в тісто крохмаль, соду, корицю і подрібнений мигдаль. Тісто добре перемішайте, щоб горіхи рівномірно розподілилися по всій масі.
фінський яблучний пиріг - фото крок 4
Підготуйте форму для пирога. Найкраще взяти роз'ємну форму і дно застелити папером для випічки. Перелийте готове тісто у форму.
фінський яблучний пиріг - фото крок 5
Яблука наріжте скибочками і розкладіть по всій поверхні пирога. Зверху посипте пиріг невеликою кількістю цукру. Поставте пиріг в духовку розігріту до 180 градусів приблизно на 40 хвилин.
фінський яблучний пиріг - фото крок 6
Готовий пиріг стане золотистого кольору. Вийміть його з форми і трохи остудіть.
фінський яблучний пиріг - фото крок 7
Викладіть пиріг на тарілку і подавайте до столу.
фінський яблучний пиріг - фото крок 8
Приємного чаювання!

Схожі рецепти