Рецепт Фінський суп з лосося з вершками фото

Фінський суп з лосося з вершками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Фінська кухня
Лосось , Риба та морепродукти , Молочні продукти , Вершки
Вегетаріанське харчування , Рецепти сироїдіння
На обід
Супи
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 35 хв.

Втомилися від традиційних перших страв? Тоді поспішаю навчити вас, як приготувати фінський суп з лосося з вершками. Неймовірно ніжний, дуже ароматний і насичений за смаком, просто пальчики оближеш!

Опис приготування:

Цей супчик припаде до смаку всім любителям елегантних, легких і апетитних страв. Лосось в поєднанні з вершками - це щось неймовірне, бульйон виходить дуже насиченим і ароматним. Картопля робить страву більш ситним, але не ускладнює його. Спробуйте цей фінський супчик приготувати на своїй кухні, думаю, що вам обов'язково сподобається.

  • Лосось - 600 грам
  • Картопля - 5-6 штук
  • Цибулина - 1 штука (велика )
  • Вершки - 1.5 склянки
  • Крохмаль - 3 чайних ложки
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Оливкова олія - 2-3 чайних ложок
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 0.5 штуки
  • Петрушка - 0.5 пучка
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
фінський суп з лосося з вершками - фото крок 1
1. На дно каструлі налийте трохи оливкового масла і поставте на вогонь. Очистіть цибулину, подрібніть її кубиками і обсмажте до легкого золотистого кольору.
фінський суп з лосося з вершками - фото крок 2
2. Влийте воду і доведіть до кипіння.
фінський суп з лосося з вершками - фото крок 3
3. Для аромату додайте пару лаврових листочків. Очистіть картопля і наріжте кубиками.
фінський суп з лосося з вершками - фото крок 4
4. Викладіть його в каструлю.
фінський суп з лосося з вершками - фото крок 5
5. Слідом додайте філе риби, нарізане невеликими шматочками. Доведіть знову до кипіння і варіть на середньому вогні хвилин 5.
фінський суп з лосося з вершками - фото крок 6
6. Після влийте вершки.
фінський суп з лосося з вершками - фото крок 7
7. Крохмаль розчиніть у невеликій кількості води і додайте в каструлю. Продовжуйте варити ще хвилин 7-8 на середньому вогні.
фінський суп з лосося з вершками - фото крок 8
8. Додайте вершкове масло. Через пару хвилин, коли воно повністю розтануло, можна знімати каструлю з вогню (попередньо перевірте, щоб картопля була м'яким).
фінський суп з лосося з вершками - фото крок 9
9. Вичавіть в каструлю сік половинки лимона.
фінський суп з лосося з вершками - фото крок 10
10. Додайте подрібнену петрушку.
фінський суп з лосося з вершками - фото крок 11
11. Додати сіль за смаком.
фінський суп з лосося з вершками - фото крок 12
12. І за бажанням додайте перець.
фінський суп з лосося з вершками - фото крок 13
13. Все акуратно перемішайте, накрийте кришкою і дайте супчику настоятися хвилин 7-10 перед подачею. Смачного!

Схожі рецепти