Фінський суп з лососем і вершками
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати цікавий і абсолютно нескладний варіант легкого і насиченого супчика? Тоді запрошую вас на кухню, щоб зануритися в фінську кухню і відтворити рецепт в домашніх умовах.
Хотілося б поділитися з вами класної ідеєю, як приготувати фінський суп з лососем і вершками. Ситність цієї страви надає картопля, але при цьому він залишається досить легким і дуже насиченим. Мінімальний набір інгредієнтів і простий процес роблять супчик доступним навіть для відносних новачків на кухні. Спробуйте, це блюдо того варто!
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Цибулина - 1 штука
- Картопля - 6 штук
- Лосось - 500 грам (філе)
- Бульйон - 1 літр(+ вода)
- Лавровий лист - 2-5 штук
- Вершки - 250 мілілітрів
- Сіль, перець, спеції - За смаком
1. У каструлі розтопіть вершкове масло. Очистіть і подрібніть кубиками цибулю. Викладіть в масло і обсмажте на середньому вогні пару хвилин, помішуючи.
2. Додайте очищений і нарізаний картопля.
3. Влийте воду так, щоб вона покрила картоплю (кількість залежить від розміру вашої каструлі). Залиште на середньому вогні.
4. Коли картопля стане м'яким, влийте бульйон. Додайте нарізану середніми кубиками рибу.
5. Доведіть до кипіння, додайте лавровий лист і варіть ще хвилин 10-12.
6. В кінці влийте вершки.
7. Додайте сіль, перець, спеції за смаком. Через пару хвилин зніміть супчик з вогню. Перед подачею дайте йому трохи настоятися. За бажанням можна додати ще дрібку свіжої зелені.
8. Ось така краса, справжня родзинка фінської кухні. Смачного!