Фінський суп
(покроковий рецепт з фото)
Це традиційний для фінської кухні овочевий суп на молоці й вершках. Виходить смачно і не дуже калорійне. Я вам розповім, як приготувати фінський суп, а ви обов'язково включите його в свій раціон.
Фінська кухня багата і різноманітна, адже її кулінарні особливості зберегли свою самобутність і оригінальність з давніх часів. Ситні, смачні страви, в тому числі і супи, підходять для холодного клімату цієї північної країни.
- Вода - 3 L
- Морква середня - 2 штуки
- Картопля - 1 штука
- Цвітна капуста - 1 штука
- Горошок зелений - 150 грам (свіжий або заморожений)
- Квасоля стручкова - 200 грам
- Шпинат - 60 грам
- Молоко - 470 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Вершки збиті - 60 мілілітрів
- Кріп - 1/2 пучка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Всі овочі почистіть, промийте і наріжте: морква - тонкими скибочками, картопля - кубиками, зелену квасолю - шматочками, кольорову капусту розділите на суцвіття, шпинат наріжте не дуже дрібно.
2
У каструлі доведіть до кипіння підсолену воду, покладіть моркву, картопля, зелений горошок, стручкову квасолю і цвітну капусту. Коли вода знову закипить, зменшіть нагрів, накрийте каструлю кришкою і варіть овочі від 10 до 15 хвилин.
3
Додайте шпинат і варіть без кришки 1 хвилину.
4
У невеликій чашці змішайте 1/4 склянки молока з борошном, повільно влийте в суп, перемішуючи, доведіть до кипіння і варіть 1 хвилину.
5
Додайте, перемішуючи, молоко, що залишилося, збиті вершки, сіль і чорний перець.
6
Гарячий фінський суп подайте, прикрасивши кожну порцію дрібно нарізаним кропом.